L’estudi d’usos lingüístics als comerços de Cornellà centra l'"Espai de català" d'aquesta quinzena

CNL de Cornellà de Llobregat

Difusió

Cada quinze dies el CNL de Cornellà fa el programa l'Espai de català a la ràdio de la ciutat, per parlar de les activitats que s'estan duent a terme al Centre, de l'actualitat de la llengua i de les novetats que van apareixent en les TIC en català.

Encentem l'espai informant de les properes dates d'inscripció als cursos del tercer trimestre, que seran del 9 al 12 d'abril (preferent) i del 13 al 16 (general). El procés d'inscripció continuarà sent en línia i els cursos, en les modalitats virtual i en línia. Es comenta, també, que es pot sol·licitar una prova de col·locació fins al 8 d'abril.

En segon lloc, parlem de l'estudi d'usos lingüístics als establiments comercials de Cornellà i del pla Ofercat que despleguem des del CNL, que es van presentar el passat 18 de febrer en un acte en línia. En aquest sentit, doncs, fem referència als resultats més rellevants i a les actuacions previstes en el pla.

Per tancar el programa, presentem una sèrie de recursos adreçats a un públic variat. Comencem amb l'aplicació Leximots, per jugar a l'Scrabble i aprendre català; continuem amb la col·lecció de llibres Aprenem català des de..., adreçats a persones que entren en contacte amb la llengua per primer cop i, finalment, aprofitem per fer un apunt breu sobre l'escriptura de les sigles a partir de la publicació Abreviacions, que recentment s'ha adaptat als canvis que inclou la nova gramàtica de l'IEC.

Tota aquesta informació, la podeu sentir ampliada al podcast de Ràdio Cornellà.

Vols compartir aquesta notícia?