Totes les poblacions del CNL Vallès Occidental 3 commemoren el Dia Internacional de la Llengua Materna

CNL Vallès Occidental 3

Llengua i cultura

Durant la segona quinzena de febrer han tingut lloc diferents activitats programades amb motiu del Dia Internacional de la Llengua Materna, que es commemora el 21 de febrer, a les poblacions que configuren el CNL Vallès Occidental 3.

L'objectiu d'aquesta celebració és fomentar el respecte per totes les llengües, donar visibilitat a les llengües que es parlen a les nostres poblacions i remarcar la importància del català com a llengua de cohesió i de relació.

L’activitat conjunta ha estat difondre a les xarxes socials i a les aules dels cursos de català en línia el recurs Volta al món amb les llengües sobre la diversitat lingüística als 5 continents i una darrera part més lúdica sobre l’origen de determinades paraules.

Cerdanyola

Activitat d'expressió oral amb alumnes sobre les seves cançons preferides i difusió del compte d'Spotify del CPNL amb 16 llistes de reproducció amb música en català.

Ripolllet

Difusió a les xarxes d’informació sobre les característiques i plats típics dels llocs d’origen dels alumnes. Emissió a Ripollet Ràdio d’un programa on alumnes de català bàsic 1 presenten cançons en llengües parlades als seus països.

Montcada

Difusió a les xarxes socials d’imatges d’onomatopeies en català i altres llengües, tutorial sobre com representar sons en el món del còmic, exposició de llibres sobre onomatopeies i recurs interactiu sobre onomatopeies amb àudios inclosos.

  

Barberà

Activitats lúdiques amb alumnes per conèixer i identificar diferents alfabets.

 

Badia

Gravació de contes en les diferents llengües maternes d’alumnes d’escoles de primària i concurs per a joves a Instagram sobre la llengua, cultura, religió i política d’Armènia, per promoure la xerrada de Seda Hakobyan, politòloga armènia i col·laboradora de Vilaweb, sobre el genocidi armeni, context del llibre  Quadern d'Aram, de  M. Àngels Anglada, que va llegir l'alumnat dels cursos de català i els participants del club de lectura de la biblioteca. 

Sant Cugat

Difusió a les xarxes de petits vídeos de presentació d’alumnes en la seva llengua materna i català. Recull de paraules boniques de les llengües maternes d’alumnes (català, alemany, castellà, lunfardo -de l'Argentina-, francès, quítxua i uzbek).

Vols compartir aquesta notícia?