Ja es pot visitar a Cambrils l'exposició "Aranès, l'occità de Catalunya"

CNL de l'Àrea de Reus Miquel Ventura

Altres

La mostra està instal·lada fins al divendres 12 de març al Centre Cultural 

L'exposició, que porta a la vila el Servei de Català de Cambrils i ha produït  la Direcció General de Política Lingüística, té com a objectiu donar a conèixer la realitat de l'aranès. D'una forma didàctica, es presenten les característiques principals d'aquesta llengua, a més d'informar sobre les polítiques que s'han dut a terme per incrementar-ne el coneixement i l'ús.

Abans d'arribar a Cambrils, la mostra ha fet parada a Falset i a Reus. A la capital del Baix Camp, coincidint amb la commemoració del Dia Internacional de la Llengua Materna, es va oferir en línia un concert de la cantant aranesa Alidé Sans, organitzat per la Biblioteca Central Xavier Amorós, la Regidoria de Cultura i Política Lingüística i el Centre de Normalització Lingüística de l'Àrea de Reus, que es pot visionar en vídeo.

De l'any 2010 ençà, quan es va aprovar la Llei 35/2010, d'1 d'octubre, de l'occità, aranès a l'Aran, Catalunya i concretament la Vall d'Aran és el lloc on l'occità rep més protecció, tot i que el seu territori abasta el terç sud de França, algunes valls del nord d'Itàlia i el principat de Mònaco.

Vols compartir aquesta notícia?