Amb el Grup de Conversa de Vilanova del VxL parlem de diversitat lingüística

CNL del Vallès Oriental

Voluntariat per la llengua, Llengua i cultura

Amb motiu del Dia Internacional de la Llengua Materna

El dimecres 23 de febrer, a les 7 de la tarda, vam compartir tertúlia amb el grup de conversa de la Biblioteca Contravent de Vilanova, vinculat al VxL, format en aquests moments per tres voluntaris i dos aprenents, que es troben cada dimecres per videoconferència, mentre durin les restriccions sanitàries per la covid-19, a les 7 de la tarda.

Aprofitant que el passat diumenge 21 de febrer era el Dia Internacional de la llengua Materna, els vam proposar de parlar de la importància de les llengües maternes com a patrimoni cultural, identitari i d'integració social.

Per parlar-ne, vam projectar el joc interactiu 'Volta al món amb les llengües', que el Consorci per a la Normalització Lingüística ha creat per donar a conèixer la diversitat lingüística d'arreu del món a través d'un viatge lúdic pels cinc continents.

Mentre projectàvem el joc, anàvem comentant les explicacions sobre les llengües que es parlen a cada un dels 5 continents (Àsia, Àfrica, Europa, Amèrica, i Oceania) i responíem les preguntes.

A tall de curiositat: en Roger, un dels aprenents que és australià, quan voltàvem per Oceania, la zona menys poblada del món però on es parlen més de 1.500 llengües disperses pels arxipèlags, ens va ensenyar un bumerang que tenia a casa (la paraula prové d'una tribu de l'est d'Austràlia) una 'arma que després de ser llançada torna al seu punt d'origen a causa del seu perfil i forma de llançament especial'.

La trobada va ser molt distesa i el grup va agrair la iniciativa de parlar i reflexionar sobre un tema com el de les llengües minoritàries que no tenen estat, com el català, i de com cal preservar aquesta riquesa lingüística perquè les llengües són un gran patrimoni de la humanitat.

SCC del Vallès Oriental

Vols compartir aquesta notícia?