El CNL de Lleida torna a engegar el Club de Lectura fàcil, aquest cop virtual, juntament amb la Biblioteca Pública de Lleida

CNL de Lleida

Llengua i cultura > Foment de la lectura > Club de lectura

Aquest mes de febrer s'han iniciat les sessions del Club de Lectura fàcil virtual amb alumnes de diferents punts de Catalunya i d'arreu del món.

El 18 de febrer es va posar en marxa la primera sessió del Club de Lectura fàcil, aquest cop virtualment, amb l'objectiu de seguir promovent la lectura i la conversa en català en els nivells elementals i intermedis del CNL. L'activitat es fa conjuntament amb la Biblioteca Pública de Lleida, la qual s'encarrega de facilitar els llibres als usuaris en format paper o bé a través de la plataforma virtual eBiblio, un servei gratuït de préstec de continguts digitals.

Les sessions, que es fan a través de Microsoft Teams, tindran una durada de cinc mesos, durant les quals es comenten cinc llibres diferents, un per mes. Amb un total de 14 alumnes inscrits, ha arrancat la primera sessió amb la novel·la curta El Fanstasma de Canterville, d'Oscar Wilde. La propera lectura, al març, serà  Joc brut de Manuel de Pedrolo, amb l'adaptació de Laia Mateu.

El fet que aquest any el club sigui virtual, ha permès la inscripció d'alumnes que no resideixen al país i que volen millorar l'expressió oral en català. La majoria d'ells són antics alumnes del consorci i aprenents del Voluntariat per la Llengua, però cal destacar un aprenent del voluntariat que segueix les sessions des d'Hondures i una alumna del nivell intermedi que ho fa des d'Itàlia.

Vols compartir aquesta notícia?