Pep Escolano, voluntari del VxL del CNL de Badalona i Sant Adrià, entrevistat a La nit dels ignorants de Catalunya Ràdio

CNL de Badalona i Sant Adrià

Llengua i cultura, Voluntariat per la llengua

El Voluntariat per la llengua (VxL) participa en el programa especial dedicat al Dia Internacional de la Llengua Materna (DILM)

El programa de Catalunya Ràdio, La nit dels ignorants 3.0 ha dedicat el programa del 21 de febrer al Dia Internacional de la Llengua Materna tot destacant que al món hi ha més de 7.000 llengües. D’entre totes elles, les més minoritàries estan en risc de desaparèixer, tal com denuncia la UNESCO, que afirma que cada dues setmanes s'extingeix un idioma. Per això, el 1999 va promoure el Dia Internacional de la Llengua Materna, que té com a objectiu promoure el multilingüisme i la diversitat cultural. 

Pep Escolano, voluntari del programa Voluntariat per la llengua del CNL de Badalona i Sant Adrià, s'ha incorporat al "Mapa d'amics", que és una cadena de voluntariat del programa La nit dels ignorants que supera ja els 1.200 testimonis. Durant l’entrevista Escolano ha comentat que va conèixer el programa VxL gràcies a la Biblioteca la Font de la Mina, de Sant Adrià del Besós, i ha explicat què és per ell la seva llengua materna i la seva experiència al programa de parelles lingüístiques de la Direcció General de Política Lingüística que gestiona territorialment el CPNL.


Podeu escoltar la intervenció del Pep Escolano en el programa La nit dels ignorants aquí:  

Vols compartir aquesta notícia?