Dia de la llengua materna a Ràdio Rubí

CNL de Terrassa i Rubí

Llengua i cultura

En una hora de programa es va veure representada una mostra representativa de les llengües que es parlen a Rubí: xinès, amazic, dàrija, julà, quítxua, urdú, panjabi, portuguès del Brasil

Els alumnes dels centres educatius i també els alumnes dels cursos de català per a adults podran aprendre, tot jugant, curiositats etimològiques de les llengües dels cinc continents amb un vídeo «La volta al món amb les llengües», difós pel Servei Local de català de Rubí i produït pel Consorci per a la Normalització Lingüística.

Divendres 19 de febrer, dos dies abans de la commemoració del Dia Internacional de la Llengua Materna, Ràdio Rubí, a ritme de Txarango, va donar la benvinguda a un bon nombre de nois i noies de les aules d'acollida dels instituts rubinencs que van donar testimoni de la seva llengua familiar. Van dir-nos les paraules que més els agraden en les seves llengües i van compartir amb els oients les músiques dels seus països, entre altres aspectes interessants.

En una hora de programa es va veure representada una mostra representativa de les llengües que es parlen a Rubí: xinès, amazic, dàrija, julà, quítxua, urdú, panjabi, portuguès del Brasil -que no és ben bé com el de Portugal-, el castellà de diversos indrets d'Amèrica Llatina... Són nois i noies que venen d'altres països i que ara aprenen català, una nova llengua que els acull al nostre país i que ja comença a ser també la seva.

L'assessora del Pla educatiu d'entorn, Clara Soley, que feia de conductora del programa, va saber desvetllar la curiositat lingüística per pouar una mica més en la pluralitat de llengües que es parlen al món i la importància que té preservar-les totes. Si usem les llengües, procurem conèixer-les i, sobretot, les parlem, farem molt per la seva bona salut.

Després d'aquest bon tast lingüístic, els alumnes dels centres educatius i també els alumnes dels cursos de català per a adults, podran aprendre, tot jugant, curiositats etimològiques de les llengües dels cinc continents amb un vídeo «La volta al món amb les llengües», difós pel Servei Local de català de Rubí i produït pel Consorci per a la Normalització Lingüística.

Roser Tutusaus

Vols compartir aquesta notícia?