Música, màgia i jocs a l’’Espai de català’ d’aquesta quinzena, a Ràdio Cornellà

CNL de Cornellà de Llobregat

Difusió

Cada quinze dies el CNL de Cornellà fa el programa l'Espai de català a la ràdio de la ciutat, per parlar de les activitats que s'estan duent a terme al Centre, de l'actualitat de la llengua i de les novetats que van apareixent en les TIC en català.

Iniciem l'espai informant de la presentació "Usos lingüístics als establiments comercials. Ofercat 2018 a la ciutat de Cornellà de Llobregat”, acte en què presentem els resultats de l'estudi i el pla que engeguem des del CNL.

Continuem el programa parlant d'una sèrie de recursos per aprendre i practicar català d'una manera lúdica. Comencem amb el nou canal CPNL a Spotify amb 16 llistes i més de 850 cançons per a tots els gustos i moments. Així, la llistes estan classificades per estils musicals, que van des del hardcore i el punk fins al folk, per estats d'ànims o situacions: per relaxar-se, estudiar, fer dissabte... i, a més a més, per temes que permeten aprofundir en qüestions culturals, lingüístiques, poètiques, etc.

El segon recurs, creat per la Direcció General de Política Lingüística, és un recull de vídeos per estimular la conversa en català a través de la màgia i adreçat tant a les parelles lingüístiques del VxL com a l'alumnat dels cursos i a tot el públic en general. Els vídeos es poden veure al web del Voluntariat per la llengua.

Finalment, en motiu de la celebració del Dia Internacional de la Llengua Materna, presentem el joc La volta al món amb les llengües a través del qual es vol donar a conèixer la diversitat lingüística existent al món. Acabem introduint un apunt lingüístic sobre el terme que dona nom a aquest dia, llengua materna.

Tota aquesta informació, la podeu sentir ampliada al podcast de Ràdio Cornellà.

Vols compartir aquesta notícia?