El Centre de Normalizació Lingüística de Lleida commemora el Dia Internacional de la Llengua Materna

CNL de Lleida

Llengua i cultura

El CNL de Lleida promourà entre els seus alumnes i voluntaris el joc de preguntes a les xarxes socials que ha creat el CPNL per fer visibles les principals llengües dels seus usuaris.

El Consorci per a la Normalització Lingüística commemora el Dia Internacional de la Llengua Materna (DILM) posant el focus en la diversitat lingüística dels usuaris de l'organització, com a reconeixement i respecte per la pluralitat i la diversitat cultural, un dels valors que més identifica el Consorci. El CNL de Lleida aprofitarà l’ocasió per convidar alumnes i voluntaris a participar en el joc Volta al món amb les llengües.

El joc interactiu Volta al món amb les llengües a les xarxes socials, amb l'etiqueta #DILM_CPNL, serveix per repassar la situació lingüística dels cinc continents, a través de preguntes sobre les llengües que hi són presents, amb una atenció especial a l'origen lingüístic dels alumnes dels cursos de català i dels participants del Voluntariat per la llengua. Les preguntes mostren automàticament la resposta, amb l'explicació corresponent.

D'acord amb les dades extretes de la darrera Memòria publicada del Consorci, les 15 primeres llengües inicials dels usuaris dels cursos de català nascuts a l'estranger són el castellà, l'àrab, l'amazic, el portuguès, l'urdú, el rus, el francès, l'anglès, el panjabi, l'italià, el romanès, el xinès, l'ucraïnès, el georgià i el tagàlog.

Amb la dinàmica lúdica d'aquesta commemoració, el Consorci també vol destacar la importància d'incorporar el joc en català en el procés d'aprenentatge de la llengua, tal com s'estableix en el programa "I tu, jugues en català?".


Dia Internacional de la Llengua Materna

La commemoració del Dia Internacional de la Llengua Materna, aprovada per la Conferència General de la UNESCO el novembre de 1999, té com a objectiu promoure i protegir el multilingüisme i la diversitat cultural, i neix en record dels estudiants i activistes pakistanesos que el 21 de febrer de 1952 van ser assassinats a trets per la policia quan es manifestaven a Dhaka (actualment Bangladesh) en favor de la seva llengua, el bangla, un dels idiomes nacionals de Pakistan.

Enllaços relacionats

Vols compartir aquesta notícia?