Dia Internacional de la Llengua Materna

CNL L'Heura

Llengua i cultura

L’any 2000, la UNESCO va declarar el 21 de febrer el Dia Internacional de la Llengua Materna.

- El Consorci per a la Normalització Lingüística vol celebrar el Dia Internacional de la LLengua Materna amb el joc "Volta el món amb les llengües".

L'any 2000, la UNESCO va declarar el 21 de febrer el Dia Internacional de la Llengua Materna, amb l'objectiu de promoure el multilingüisme i la diversitat cultural i ressaltar la importància de les llengües maternes, com a patrimoni cultural, identitari i d'integració social.

El Consorci per a la Normalització lingüística vol celebrar-ho amb el joc "Volta el món amb les llengües". En aquest joc podrem viatjar pels cinc continents i haurem de contestar preguntes sobre la diversitat lingüística d'arreu del món.

Al món, s'hi parlen més de 7.000 llengües. Algunes de les que es parlen a l’Àsia són: hindi, urdú, tàtar, mandarí, birmà, tibetà, nepalès... A l'Àfrica en són més d’un miler: suahili, haussa, amazic, fula...

A Europa n'hi ha més de 50: català, castellà, armeni, hongarès, basc, txetxè, agul, etc. El quítxua, l'aimara, el zàparo, el kiowa i d'altres són llengües del continent americà i, algunes d’elles, s'han acabat extingint i han estat suplantades pel francès, el castellà, el portuguès i l'anglès.

Per últim, a Oceania hi ha més de 1.500 llengües disperses per tots els arxipèlags que estan seriosament amenaçades.

Vols compartir aquesta notícia?