Alumnes d’ahir i d’avui expliquen la seva experiència aprenent català al CNL L’Heura

CNL L'Heura

Difusió

El 10 de febrer el programa Connecticat va visitar el CNL L'Heura i va entrevistar diversos alumnes presencials i virtuals.

El passat 10 de febrer el programa Connecticat, una producció de la Xarxa de Comunicació Local en col·laboració amb una trentena de televisions de proximitat, va visitar el CNL L'Heura. Les 30.000 persones adultes que han après català al CNL de Santa Coloma de Gramenet des de 1989 representen una quantitat prou notable i els periodistes del programa es van interessar pel perfil d’aquestes persones, un perfil que ha anat canviat al llarg dels anys. Actualment la majoria d'elles provenen de països d'arreu del món.

Ens va acompanyar la Bàrbara Ferrer, presidenta del CNL L'Heura i tinenta d'Alcaldia de l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, qui va elogiar, en nom propi i de l'Ajuntament, la feina del CNL en l'ensenyament del català durant aquest anys, tot assenyalant també la importància de la contribució que aquesta tasca ha aportat i aporta a la cohesió social a la ciutat.

Vam poder comptar amb la presència d'alumnes com la Kàtia (Brasil), la Chenxiao (Xina) i la Hasmik (Armènia) que vam ser alumnes del CNL i que ens vam explicar la seva experiència personal de primera mà. Elles van assistir a cursos presencials.

Com a mostra de l'adaptació a la situació actual, en Fabrizio (Itàlia) i la Yingzhen (Xina) es van connectar virtualment a l'aula, tal com fan cada setmana, per aprendre català a través d'un dels cursos virtuals que ofereix en aquests moments el CNL L'Heura.

Tot i els condicionants provocats per la pandèmia, el CNL L'Heura ha posat en marxa aquest trimestre 25 nous cursos on s'han matriculat 441 persones. El proper 13 d'abril s'obrirà un nous període de matriculació per a nous cursos, esperant que ben aviat ens puguem retrobar, també presencialment, amb el nostre alumnat.

"Cal no abandonar mai ni la tasca ni l'esperança" Pompeu Fabra

Enllaços relacionats

Vols compartir aquesta notícia?