L'exposició "Aranès, l'occità de Catalunya" fa parada a Reus

CNL de l'Àrea de Reus Miquel Ventura

Altres

Es podrà visitar a la Biblioteca Xavier Amorós fins al 27 de febrer

L'exposició "Aranès, l'occità de Catalunya" fa parada a Reus

El CNL de l'Àrea de Reus Miquel Ventura i la Regidoria de Cultura i Política Lingüística de l'Ajuntament de Reus porten a la ciutat l'exposició "Aranès, l'occità de Catalunya", sobre la llengua pròpia de l'Aran. La mostra es podrà visitar a la Biblioteca Central Xavier Amorós de Reus del 16 al 27 de febrer, coincidint amb el fet que el 21 de febrer se celebra el Dia Internacional de la Llengua Materna.

A més, per conèixer les singularitats de l'aranès, el CNL de l'Àrea de Reus plantejarà, durant aquest període, diverses preguntes sobre aquesta variant de l'occità a través de les seves xarxes: Facebook, Instagram i Twitter.

L'exposició, produïda per la Direcció General de Política Lingüística, té com a objectiu donar a conèixer la realitat de l'aranès. D'una forma didàctica, es presenten les característiques principals d'aquesta llengua, a més d'informar sobre les polítiques que s'han dut a terme per incrementar-ne el coneixement i l'ús.

De l'any 2010 ençà, quan és va aprovar la Llei 35/2010, d'1 d'octubre, de l'occità, aranès a l'Aran, Catalunya i concretament la Vall d'Aran és el lloc on l'occità rep més protecció, tot i que el seu territori abasta el terç sud de França, algunes valls del nord d'Itàlia i el principat de Mònaco.

L'exposició "Aranès, l'occità de Catalunya" s'ha pogut veure a Falset aquest febrer i després de passar per Reus continuarà la itinerància per altres localitats del Baix Camp, l'àmbit del Centre de Normalització Lingüística de l'Àrea de Reus.

Vols compartir aquesta notícia?