Llengua i cuina protagonitzen la segona trobada virtual organitzada pel Voluntariat per la llengua

CNL de Girona

Voluntariat per la llengua > Activitats

El cuiner Tomàs Brull va fer una recepta en directe

Una quarentena de voluntaris i aprenents del Voluntariat per la llengua del CNL de Girona van participar ahir en l'activitat virtual "Llengua i cuina", a càrrec de Tomàs Brull, cuiner i propietari del restaurant La Cala Taverna, establiment que col·labora amb el VxL.

En Tomàs va parlar sobre la seva experiència en el món de la cuina. Va repassar la seva època com a estudiant a l'Escola d'Hostaleria de Girona, les primeres experiències laborals en cuines professionals, estades a l'estranger i la decisió de convertir-se en propietari i obrir el seu propi restaurant a Palamós. A més, va reflexionar sobre l'ús del català en el món de l'hostaleria. Va afirmar que treballar en català és possible, però que cal molta voluntat i esforç. En definitiva, cal fer l'aposta per la llengua i tirar-la endavant.

Per acabar, el cuiner va preparar una recepta fàcil i ràpida perquè tots els assistents la puguin fer a casa: mató amb herbes aromàtiques i tàrtar d'escamarlans. A banda d'obrir la gana a tothom, la recepta va servir per obrir torn de preguntes i d'intercanvi de cuines de diversos punts del món.

Una tarda molt profitosa que va deixar ganes de fer una nova trobada virtual!

Els participants tindran la recepta i a l'apartat de recursos del web tenen disponible un recull molt extens de diccionaris, receptaris, vídeos, jocs, etc. Tot relacionat amb el món de la cuina.

Vols compartir aquesta notícia?