Inscripcions i inici de curs, entre altres temes, a l''Espai de català' d'aquesta quinzena

CNL de Cornellà de Llobregat

Difusió

Cada quinze dies el CNL de Cornellà fa el programa l'Espai de català a la ràdio de la ciutat, per parlar de les activitats que s'estan duent a terme al Centre, de l'actualitat de la llengua i de les novetats que van apareixent en les TIC en català.

Una setmana després de començar els cursos de català, ja tenim informació de com han anat les inscripcions i en donem algunes dades. Al conjunt del CPNL s'hi han inscrit prop de 20.000 persones, el 70,5% de les quals ho han fet als cursos de nivell inicial i bàsic, i la resta, el 29,5%, a nivells més alts. Pel que fa al CNL de Cornellà, s'hi han inscrit 257 persones, 70 persones menys que el gener del 2020, dada força destacable tenint en compte les circumstàncies.

En segon lloc, aprofitem l'espai per informar de diversos terminis: d'una banda, la inscripció a les proves de català que convoca la Direcció General de Política Lingüística, que s'allarga fins al 17 de febrer. I, de l'altra, el període per afegir-se al cens d'entitats de foment de la llengua catalana o renovar-hi la inclusió, que està obert fins al 30 d'abril.

En relació amb el món digital, presentem el nou programa de l'entitat Fundació.cat, elteunegoci.cat, que té l'objectiu d'impulsar la creació de webs en català amb el domini .cat, entre els petits negocis, per mitjà de sessions formatives. Destaquem la col·laboració del CPNL, que participa en aquestes sessions per resoldre dubtes lingüístics i oferir diversos recursos que esvaeixin les inseguretats dels comerciants a l'hora de redactar en català.

Tanquem l'espai amb un apunt expressiu relacionat amb una festivitat que tenim a tocar, tot i que malauradament aquest any no podrem acabar de gaudir: Carnestoltes o Carnaval.

Tota aquesta informació, la podeu sentir ampliada al podcast de Ràdio Cornellà.

Vols compartir aquesta notícia?