Engeguem un cicle d’activitats en línia del Voluntariat per la llengua, amb una xerrada taller “La respiració és la nostra font de vitalitat”

CNL del Vallès Oriental

Voluntariat per la llengua

La sessió va anar a càrrec de Jessica Navarro, massatgista, terapeuta i voluntària de Sant Feliu de Codines

Ahir, dijous 28 de gener, una trentena de persones, la majoria voluntàries i aprenentes del Voluntariat per la llengua (VxL) es van connectar, a través del Teams, a la primera activitat en línia organitzada pel CNL del Vallès Oriental, que va consistir en una xerrada taller amb el títol "La respiració és la nostra font de vitalitat" a càrrec de Jessica Navarro, massatgista, terapeuta i participant en el VxL de Sant Feliu de Codines.

A la presentació, una tècnica del CNL del Vallès Oriental va exposar l'objectiu d'aquest primer cicle d'activitats en línia, que és el de compartir els coneixements i el talent de persones vinculades al VxL que, per afició o per feina, dominen un tema que pot ser d'interès general.

Mentre duri aquest temps d'incertesa i les restriccions sanitàries derivades de la Covid-19, no es poden organitzar activitats complementàries de suport a la tasca del VxL, com ara visites a equipaments culturals, caminades, sortides al teatre... Aquesta part més social ara s'ha de fer de manera virtual i, per aquest motiu, hem iniciat aquest cicle d'activitats. I va recordar que fins que la situació no es normalitzi es recomana a les parelles lingüístiques la modalitat virtual del VxL, per practicar el català o ajudar a practicar-lo a través de videoconferència o videotrucada.

A continuació, la Jessica Navarro va parlar de la importància de la respiració en la nostra vida. Va comentar que va prendre consciència de la importància de respirar bé sobretot amb la pràctica del ioga, els pranaiames, i la meditació.

Va dir que naixem respirant bé i després deixem de fer-ho i que és un hàbit que s'hauria de treballar des de l'escola. I va parlar de les conseqüències de respirar malament, per la boca, i que respirar pel nas i no per la boca ens pot ajudar a desbloquejar-nos, superar pors, dolors físics, emocionals, guanyar vitalitat i connectar i estar bé amb nosaltres mateixos.

Després d'una breu exposició teòrica, va proposar als assistents tres pràctiques de respiració senzilles i profitoses per dur a terme en el nostre dia a dia.

La directora del CNL del Vallès Oriental, Pietat Sanjuán, va tenir paraules d'agraïment per a  la Jessica i també per a les persones que s'havien inscrit en aquesta xerrada taller.

Vols compartir aquesta notícia?