'L’anell al dit' torna en format podcast

CNL Vallès Occidental 3

Difusió

El 2 de febrer està previst que es reprenguin les emissions de L'anell al dit, l'espai radiofònic de Cugat Mèdia des d'on la gent del SLC de Sant Cugat compartim curiositats al voltant del català. El trimestre passat l'emissió de l'espai es va interrompre però amb l'any nou recuperem la periodicitat quinzenal amb què s'emetia i, a més, hi introduïm una novetat substancial: L'anell al dit passa a emetre's exclusivament com a podcast. És a dir, abandona la franja horària en la qual estava encabit a la graella radiofònica i el posem a disposició de tothom com un arxiu d'àudio per escoltar-lo quan i on un vulgui.

El confinament va desencadenar una fal·lera pels podcasts (els arxius radiofònics, de so o de vídeo per Internet que permeten que l'usuari pugui descarregar-se'ls al seu ordinador de manera automàtica per escoltar-los o veure'ls quan vulgui), tot i que per ser justos aquesta tendència ja estava en boga i la pandèmia només en va accelerar la implantació. Amb independència de si primer va ser l'ou o la gallina, des del Servei Local de Català de Sant Cugat i de Cugat Mèdia hem cregut oportú sumar-nos al carro de la tecnologia i reconduir el veterà espai radiofònic L'anell al dit, que ja duia en antena 6 temporades, per convertir-lo en podcast mantenint-te la periodicitat quinzenal.

Així, el proper 2 de febrer les veus de Mar Oñate i d'Albert Masià, responsable i tècnic del SLC de Sant Cugat respectivament, tornaran a sonar per les ones per fer arribar a tothom qui vulgui qüestions diverses al voltant de la llengua catalana d'una manera divulgativa i alhora lúdica. Una altra de les novetats és que comptarem amb la companyia de la conductora Júlia Farré, de Cugat Mèdia, que s'estrena en l'espai.

El canvi més significatiu, però, és que hem desvinculat L'anell al dit de la programació de la graella radiofònica -recordem que abans s'emetia dins del magazín "Sant Cugat a fons"-, i ara no es programarà en cap horari concret. Amb tot, l'enregistrarem en rigorós directe els dimarts alterns perquè cada dues setmanes tothom qui ho vulgui trobi els 25 minuts de recomanacions i anècdotes lingüístiques de costum a l'espai habilitat per a la seva descàrrega al portal de Cugat Mèdia. D'aquesta manera els oients podran subscriure's al podcast i rebre les actualitzacions quan es carregui un nou arxiu/programa, a més podran escoltar-se'l a l'hora i al lloc que vulguin per mitjà d'un dispositiu mòbil.

Nous temps, noves eines, però la llengua, per la seva versatilitat i riquesa, seguirà meravellant-nos amb aquesta impertèrrita cadència que a cops ens fa barrinar una mica, d'altres arrufar les celles, però que gairebé sempre ens arrenca un somriure. Si us hi voleu apuntar, ens tindreu a un cop de clic del vostre dispositiu mòbil amb connexió a Internet. A qualsevol hora. Des d'on vulgueu.

Vols compartir aquesta notícia?