Falset acull l'exposició "Aranès, l'occità de Catalunya"

CNL de l'Àrea de Reus Miquel Ventura

Altres

Es podrà visitar a la Biblioteca Salvador Estrem i Fa fins al 13 de febrer

La Biblioteca Salvador Estrem i Fa de Falset acull, impulsada pel Servei Comarcal de Català del Priorat, l'exposició "Aranès, l'occità de Catalunya". Aquesta mostra sobre la llengua pròpia de la Vall d'Aran es podrà visitar del 2 al 13 de febrer en l'horari habitual de la Biblioteca.

L'exposició, produïda per la Direcció General de Política Lingüística, té com a objectiu donar a conèixer la realitat de l'aranès, variant de l'occità parlat a l'Aran. D'una forma didàctica, es presenten les característiques principals de l'aranès, a més d'informar sobre les polítiques que s'han dut a terme per incrementar-ne el coneixement i l'ús.

De l'any 2010 ençà, quan és va aprovar la Llei 35/2010, d'1 d'octubre, de l'occità, aranès a l'Aran, Catalunya i concretament la Vall d'Aran és el lloc on l'occità rep més protecció, tot i que el seu territori abasta el terç sud de França, algunes valls del nord d'Itàlia i el principat de Mònaco.

Després del Priorat, l'exposició començarà una itinerància pel Baix Camp i passarà per Reus, Cambrils i l'Hospitalet de l'Infant.

Vols compartir aquesta notícia?