Ja es pot visitar a Reus la mostra "Quan parles fas màgia"

CNL de l'Àrea de Reus Miquel Ventura

Voluntariat per la llengua

L’exposició sobre el Voluntariat per la llengua ja es pot veure a la Biblioteca Central Xavier Amorós i s’instal·larà durant els propers mesos en diversos espais de la ciutat gràcies al suport de la Regidoria de Cultura i Política Lingüística de l'Ajuntament de Reus

Arriba a Reus l'exposició "Quan parles fas màgia" del Voluntariat per la llengua

Fins al 12 de febrer es podrà visitar a la Biblioteca Central Xavier Amorós de Reus l'exposició "Quan parles fas màgia", una mostra que forma part de la nova campanya del Voluntariat per la llengua (VxL) que duu el mateix nom i que a través de la metàfora de la màgia destaca la capacitat del programa per fer créixer el català a través de la conversa i transformar la vida de les persones que hi participen.

L'exposició vol convidar tant voluntaris com aprenents a participar d'aquesta experiència i a sumar-se a les més de 150.000 parelles lingüístiques a què va arribar el programa el 2020 malgrat que la pandèmia va limitar les trobades presencials, la qual cosa demostra l'èxit d'aquest projecte que va néixer fa 17 anys.

L'increment de nous inscrits, tant de voluntaris com d'aprenents, es deu en part a la nova campanya "Quan parles fas màgia" que la Direcció General de Política Lingüística va llançar a la tardor i que està protagonitzada per participants reals en el programa, amb una imatge gràfica renovada i una exposició temàtica que a Reus es podrà visitar durant els propers mesos en diversos espais de la ciutat gràcies al suport de la Regidoria de Cultura i Política Lingüística de l'Ajuntament de Reus. Al mateix temps, la mostra segueix diverses itineràncies i es podrà veure en altres poblacions com les Borges del Camp, l'Hospitalet de l'Infant, Cambrils o la Selva del Camp, al Baix Camp, i Falset, al Priorat, les comarques que formen el CNL de l'Àrea de Reus Miquel Ventura.

El VxL es manté malgrat les restriccions

Tot i les restriccions de mobilitat i contacte social provocades per la Covid-19, les parelles del VxL han mantingut el compromís de conversar en català amb mitjans telemàtics. Per això, les trobades de les parelles lingüístiques del VxL s'han traslladat a la modalitat virtual per continuar les sessions amb seguretat. El 2020, des de l'1 d'abril es van formar més de 2.500 parelles virtuals i si comptem les parelles que s'havien format des del gener passen de les 2.700. D'aquestes, el CNL de l'Àrea de Reus en va gestionar gairebé cinquanta l'any passat i serà la modalitat que continuarà impulsant mentre duri la situació sanitària actual.


El Voluntariat per la Llengua és un programa de la Direcció General de Política Lingüística gestionat territorialment pel Consorci per a la Normalització Lingüística. El VxL facilita la conversa en català a persones amb coneixements bàsics de la llengua que necessiten practicar-la per adquirir fluïdesa (aprenents) amb persones que la parlen (voluntaris). Els interessats s'hi poden inscriure directament al web www.vxl.cat o poden demanar més informació a vxl.reus(ELIMINAR)@cpnl.cat o al 634 740 079.
 

Vols compartir aquesta notícia?