Cinema en català

CNL de Lleida

Oci i consum

Les pel·lícules 'Els elfkins' i 'Fritzi: Un conte revolucionari' s'estrenen als cinemes doblades al català aquest divendres, 15 de gener. També s'estrena 'Àgata, la meva veïna detectiu' a les plataformes Filmin i Vimeo On Demand.

Les pel·lícules 'Els elfkins' i 'Fritzi: Un conte revolucionari' s'estrenen als cinemes doblades al català aquest divendres, 15 de gener. També s'estrena 'Àgata, la meva veïna detectiu' a les plataformes Filmin i Vimeo On Demand. Els tres llargmetratges compten amb el suport de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura.

Els elfkins

Fa més de 200 anys que els elfkins viuen sota terra, amagant-se del món superior i evitant qualsevol interacció amb els éssers humans. Un dia, però, la jove Helvi està tipa de la falta d'horitzó i decideix amb Kipp i Butz pujar a la superfície... on fan amistat amb en Theo, un pastisser rondinaire. Tots junts resolen els problemes que sorgeixen i descobreixen l'autèntic propòsit de la vida: ajudar-nos els uns als altres!
 

Vercine distribueix doblat al català el cinquè llargmetratge d'animació de l'alemanya Ute von Münchow-Pohl, que, a Lleida, es podrà veure a les sales següents:

Fritzi: Un conte revolucionari

Alemanya de l'Est, 1989. La Fritzi té dotze anys i estudia a Leipzig. A l'estiu, ha de cuidar l'Sputnik, el gosset de la seva millor amiga, la Sophie, que se n'ha anat de vacances amb la família. En començar el nou curs, la Sophie no ha tornat, i la Fritzi s'assabenta que ha fugit a occident amb la família. Aleshores inicia una aventura per retrobar-la, en el context de la caiguda del mur de Berlín i la reunificació alemanya. Una pel·lícula d'animació alemanya que recrea l'atmosfera emocionant i convulsa de l'època.

Àgata, la meva veïna detectiu

L'Àgata Christine, AC per als amics, és una autèntica detectiu de 10 anys. Ha creat una agència de detectius privats al soterrani de casa. Una mare policia, els amics... com podrà resoldre el seu primer cas, molt més complicat del que s'esperava? Una aventura detectivesca amb girs de guió inesperats, on la protagonista aprendrà a veure-hi més enllà de les primeres impressions i valorar la importància de l'amistat.
 

El primer llargmetratge de la directora Karla Bengston, programat a El meu Primer Festival, ha estat guardonat a Bèlgica amb l'European Children´s Film Association. Rita&Luca Films distribueix aquesta producció danesa doblada al català, disponible a les plataformes Filmin i Vimeo On Demand.

Trobareu tota la informació actualitzada a la pàgina de Cinema en català de la Direcció General de Política Lingüística.

Vols compartir aquesta notícia?