Barcelona commemora el Dia Internacional de les Persones Migrades amb el reconeixement especial a l’Associació de Treballadors Pakistanesos

CNL de Barcelona

Socioeconòmic

L'Ajuntament de Barcelona ha commemorat un any més el Dia Internacional de les Persones Migrades amb el lliurament del Premi del Consell Municipal d'Immigració de Barcelona (CMIB).

Fotografia de l’acte. D’esquerra a dreta: Núria Pàmies, Secretària Consell Municipal d'immigració en Ajuntament de Barcelona, Javed Ilyas, president de l’Associació de Treballadors Pakistanesos , i Marc Serra, president del CMIB.

"Per una Barcelona antiracista" ha estat el lema d'aquesta dotzena edició que reivindica Barcelona com una ciutat de drets, que promou accions per combatre tota forma de racisme, xenofòbia, aporofòbia, discursos d'odi, islamofòbia i també que fomenta la igualtat d'oportunitats, la participació, la plena ciutadania i facilitar la visibilització, l'autoorganització i l'empoderament de persones i entitats.

Les entitats que formen part del CMIB han reconegut amb una menció especial l'Associació de Treballadors Pakistanesos, amb una dotació de 2.000 €. La menció especial va dirigida cada any a una de les entitats del CMIB que durant el darrer any hagi destacat per la seva participació a les activitats i grups de treball del Consell, per haver dut a terme accions o activitats en col·laboració amb altres entitats i per haver contribuït a crear un bon clima de treball i d'entesa.  

La Delegació de Ciutat Vella del CNL de Barcelona col·labora des de l'any 2007 intensament amb l'Associació de Treballadors Pakistanesos, presidida pel senyor Javed Ilyas. Al llarg d'aquesta consolidada trajectòria de col·laboració per al foment de la llengua catalana cal destacar l'organització d'una quarantena de cursos de català amb més d'un miler d'inscripcions. En el context de la pandèmia, gràcies a la implicació del sr. Javed Ilyas, s'ha aconseguit mantenir el nombre de cursos en la modalitat virtual i garantir l'oferta de places de català per donar la millor resposta als usuaris vinculats a l'organització.

L'acte ha estat presidit per la tinenta d'alcaldia de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBI, Laura Pérez, acompanyada pel regidor de Drets de Ciutadania i Participació i president del CMIB, Marc Serra, el comissionat de Diàleg Intercultural i Pluralisme Religiós i vicepresident segon del CMIB, Khalid Ghali, i el vicepresident primer i representant d'ACATHI, Rodrigo N. Araneda.  

El Dia Internacional del Migrant és una diada proclamada per l'Assemblea General de les Nacions Unides des del 4 de desembre de l'any 2000.

Delegació de Ciutat Vella del CNL de Barcelona

Vols compartir aquesta notícia?