Èxit del primer Club de Lectura Fàcil virtual del CNL de Badalona i Sant Adrià

CNL de Badalona i Sant Adrià

Voluntariat per la llengua

Aquest dimarts a la tarda va tenir lloc la prova pilot d'un club de lectura destinat a persones que estan aprenent el català en forma de tertúlia en línia. El grup de lectors inscrits va comentar el llibre de lectura fàcil Contes de Canterbury, de Geoffrey Chaucer.

La sessió es va fer per videoconferència i això va permetre l'assistència de participants de diferents poblacions més enllà de Badalona i de Sant Adrià i de nivells des del Bàsic a l'Intermedi provinents. L'aposta per a aquest club de lectura fàcil és continuar oferint espais fora de l'aula perquè l'alumnat pugui seguir practicant i millorant el seu català oral.

Els Contes de Canterbury tot i tractar-se d'un text escrit al segle XIV, els assistents hi van veure que molts dels temes que hi apareixen son alhora de gran actualitat: les relacions entre homes i dones, l'amor i el desig, els estereotips socials de bellesa, la submissió versus l'empoderament de les dones, el perdó o l'egoisme en front de la generositat en els sentiments.

Es va aprofundir en tots aquests temes a partir del coneixement del context històric i de la diversitat de les experiències i opinions personals dels participants.

Davant la bona rebuda d'aquest club de lectura fàcil virtual, el CNL intentarà oferir més tertúlies amb nous títols i autors que permetin als assistents continuar practicant la llengua.

Vols compartir aquesta notícia?