L’exposició “Aranès, l’occità de Catalunya” arriba a Calafell

CNL de Tarragona

Sensibilització

L'exposició es podrà visitar del 10 al 30 de desembre al passadís d'entrada de la Biblioteca Ventura Gassol

L'exposició "Aranès, l'occità de Catalunya" fa un breu recorregut per la història, les característiques i la vitalitat de l'aranès, variant de l'occità parlada a l'Aran. L'occità és una llengua present al terç sud de França i en algunes valls del nord d'Itàlia, a més del principat de Mònaco i la Vall d'Aran a Catalunya, on és especialment protegida d'ençà que l'any 2010 és va aprovar la Llei de l'occità. La seva vinculació històrica amb Catalunya ha permès preservar-ne la identitat i mantenir-hi la llengua, fet que en fa una singularitat lingüística.

L'exposició presenta la història del reconeixement de l'aranès, el marc legal de protecció i l'espai humà i geogràfic en què es manifesta. L'aranès s'hi mostra com una llengua viva, amb producció cultural i present també en les noves tecnologies de la comunicació. 

És una producció de la Direcció General de Política Lingüística i visita Calafell gràcies a l'Oficina de Català de Calafell del Consorci per a la Normalització Lingüística. Es podrà visitar a la Biblioteca Ventura Gassol de Calafell (c. Marquès de Samà, 8), entre els dies 10 i 30 de desembre, de dilluns a divendres, entre les 10 i les 14, i entre les 16 i les 20 h; dissabtes de 10 a 14 h (24 i 31 de desembre, i dies festius, tancat).

Vols compartir aquesta notícia?