Més botigues de Cerdanyola, Ripollet, Montcada i Barberà s'adhereixen a 'I tu, jugues en català?'

CNL Vallès Occidental 3

Oci i consum

Actualment ja hi ha 23 botigues de la demarcació del CNL amb oferta de jocs en català

Recentment, els establiments Llibreria L’Aranya, de Cerdanyola; Llibreria Quatre, de Ripollet; Tot & Més i La Moguda Familiar, de Montcada, i Llibreria Niudelletres, de Barberà, s'han adherit al programa I tu, jugues en català? que promou el Consorci per a la Normalització Lingüística. Per tant, ja són 23 els establiments de la demarcació del CNL on és possible trobar oferta de jocs en català.

Al cercador web de jocs en català es poden trobar referències de més de 1.000 jocs amb informació com la durada, el gènere, el nombre de jugadors, les edats recomanades, el fabricant i la relació d'establiments on es poden trobar.

També hi ha un cercador d'establiments amb la informació a la inversa, és a dir, quins jocs en català hi ha disponibles a cada botiga i s’hi pot fer la cerca per poblacions.

L'empresa montcadenca GdM Games fins al moment ja ha incorporat 7 jocs en català al catàleg, el darrer dels quals, 4DataBrokers, està basat en una novel·la de Màrius Serra i recentment ha estrenat un tutorial del joc en vídeo, elaborat pel mateix escriptor, que es pot veure al canal I tu, jugues en català? del Youtube.

Altres informacions en català relacionades amb el món del joc que es poden seguir al canal del Youtube són els vídeos de curiositats de jocs, com el Monopoly, la botifarra, els escacs, el parxís i el Catan, o l’entrevista a Joaquim Dorca, de Devir, sobre el 10è aniversari de l’edició en català del Catan.

M.G.

Vols compartir aquesta notícia?