El Consorci per a la Normalització Lingüística, un exemple de transformació del model de governança mitjançant una aplicació integral de la gestió del coneixement

Serveis Centrals

CPNL

El responsable de Gestió del Coneixement del CPNL, Joan Vilarnau, exposa l'experiència del Consorci al seminari web «Cultura d'aprenentatge», organitzat per la Unió Consorci Formació i l'empresa Neos

En la línia de millorar contínuament el servei públic que ofereix, el Consorci per a la Normalització Lingüística ha començat a implementar la gestió del coneixement com a eix estratègic de la cultura corporativa del model de governança de l'entitat.

Es tracta d'una eina de desenvolupament organitzatiu per mitjà del creixement i l'aprenentatge continuat, de reaprofitament del coneixement que forma part de l'organització i que té en la confiança en les persones l'element clau, nuclear, per navegar per la complexitat dels nous entorns. D'acord amb aquest nou paradigma, és fonamental disminuir el control i incrementar els processos de delegació, la qual cosa permet rendibilitzar esforços, contribueix al benestar de les persones i, en conseqüència, intervé directament en la millora dels resultats.

El seminari web organitzat per Unió Consorci Formació i l'empresa Neos, que té lloc aquest dijous 26 de novembre, compta amb el testimoni de Joan Vilarnau, responsable de Gestió del Coneixement del CPNL, que hi exposarà precisament el cas pràctic i integral de la gestió del coneixement al Consorci, com un model estratègic per a l'organització i de millora contínua. El cas del CPNL és precisament singular perquè hi ha pocs casos que s'hagin plantejat la implantació de la gestió del coneixement de forma global a tota l'organització.

El programa de la sessió inclou també la ponència de Cristina Fresno, psicòloga del Centre de Salut Mental Infantil i Juvenil de Ciutat Vella, i de Jesús Escribano, cap de la Unitat de Formació Continuada de Parc de Salut Mar, que parlaran de «lliçons per aprendre i desaprendre».

Bartomeu Ayala, cap de Formació de la Fundació Althaia, tractarà l'impacte de la cultura d'aprenentatge a la seva organització.

Finalment, Joaquim Carbonell, soci de Neos Coneixement i Aprenentatge, serà l'encarregat d'explicar l'oportunitat de les organitzacions gràcies a la gestió del coneixement. Ho farà a través de la presentació "Enfortir la cultura d'aprenentatge. Tallers per transformar el coneixement en nou impacte".

El seminari és de 12,30 a 14 h i la inscripció és gratuïta (formulari).

Unió Consorci Formació és una iniciativa conjunta de la Unió Catalana d'Hospitals i el Consorci de Salut i Social de Catalunya per impulsar formació contínua innovadora i transformadora, que afavoreixi l'excel·lència dels professionals i de les organitzacions de salut i social.

L'empresa consultora Neos fa una aposta clara per definir l'estratègia de la Cultura d'Aprenentatge per incorporar el potencial del coneixement i incrementar l'impacte de les activitats de l'organització.

Enllaços relacionats

Vols compartir aquesta notícia?