Jocs i joguines i llenguatge col·loquial, a l’’Espai de català’ d’aquesta quinzena

CNL de Cornellà de Llobregat

Difusió

Cada quinze dies el CNL de Cornellà fa el programa l'Espai de català a la ràdio de la ciutat, per parlar de les activitats que s'estan duent a terme al Centre, de l'actualitat de la llengua i de les novetats que van apareixent en les TIC en català.

A tocar de Nadal, comencem l'espai parlant de la campanya del programa 'I tu, jugues en català?', que té com a objectiu fomentar l'ús del català a través del joc ja que -com s'explica-, permet practicar la variant més col·loquial de la llengua i millorar la competència lingüística.

Es destaca la difusió del programa a través de les xarxes socials i del web, ja que les mesures per la COVID-19 no permeten realitzar les activitats presencials que normalment es feien. Així doncs, actualment s'ha engegat una campanya en què es presenten diferents jocs, com ara el joc de cartes 4DataBrokers i el joc de taula Catan, que s'afegeixen a la sèrie de vídeos que es van presentar a la primavera i que es poden veure al canal de Yotube del programa.

Pel que fa a la feina amb botigues i establiments, amb l'objectiu de donar a conèixer l'oferta de jocs i joguines en català, es comenta que actualment s'està col·laborant amb l'Abacus i el Museu de les Matemàtiques, però que s'està treballant per ampliar el nombre de botigues adherides al programa. Per adherir-s'hi, cal tenir una oferta en català, garantir l'ús del català al clients i col·laborar en la difusió dels jocs, les joguines i les activitats que s'organitzen al CNL de Cornellà.

A continuació, es presenten els premis E-Tech 2020 i, concretament, el guardó a la millor gestió en llengua i comunicació en les TIC, que aquest any ha estat per l'empresa Interactiu, que ha creat l'aplicació LaCompra, una eina que vol ajudar el comerç local, de proximitat, a digitalitzar-se per oferir una alternativa sostenible a les grans plataformes de venda en línia.

Per acabar el programa, tornem al llenguatge col·loquial i, fins i tot, vulgar amb una llista d'insults que se solen proferir en castellà.

Tota aquesta informació la podeu sentir ampliada al podcast de Ràdio Cornellà.

Vols compartir aquesta notícia?