El Servei d'Assessorament Lingüístic (SAL) centra l''Espai de català' d'aquest dimarts a Ràdio Cornellà

CNL de Cornellà de Llobregat

Difusió

Cada quinze dies el CNL de Cornellà fa el programa l'Espai de català a la ràdio de la ciutat, per parlar de les activitats que s'estan duent a terme al Centre, de l'actualitat de la llengua i de les novetats que van apareixent en les TIC en català.

Encetem el programa d’aquest dimarts parlant de les restriccions per la Covid-19, que han implicat el cessament de tota l'activitat presencial del CPNL. Això, per al CNL de Cornellà, ha significat que els 10 cursos que s'estaven fent presencialment hagin passat a modalitat en línia. La valoració general que se'n fa és positiva ja que les incidències tècniques sorgides s'han pogut solucionar i hi ha hagut una bona participació en les sessions virtuals. Es recorda, també, que l'atenció al públic continua sent per telèfon i per correu electrònic.

Aprofitem la campanya engegada fa dues setmanes per potenciar el Servei d'Assessorament Lingüístic (SAL) del CPNL, per recordar que des del CNL de Cornellà també oferim aquest servei. L'objectiu del SAL és garantir la qualitat de les comunicacions empresarials, tot afavorint la progressiva autonomia lingüística dels usuaris, i, per tant, va adreçat a empreses, entitats i establiments en general que vulguin incorporar el català en les seves comunicacions o necessitin millorar-ne la qualitat.

Des del SAL s'ofereixen revisions de textos, traduccions del castellà al català, tallers i sessions formatives sobre aspectes concrets, entre altres serveis. Es destaca que el fet de ser un servei públic i gratuït suposa l'acceptació d'uns criteris generals d'ús.

Continuem amb la 'Finestra digital' per presentar l'app dels boletaires, iBolet, una aplicació que inclou una guia molt completa sobre bolets amb una base de 200 imatges per comparar-les amb els bolets que trobem. Tanquem el programa amb un apunt lingüístic sobre l'expressió anglesa trick or treat per comentar-ne les diferents propostes de traducció al català, i recordem una de les activitats de la setmana per estendre el coneixement de la llengua i la cultura catalanes, la VII Viquimarató de la Llengua Catalana.

Tota aquesta informació la podeu sentir ampliada al podcast de Ràdio Cornellà.

Enllaços relacionats

Vols compartir aquesta notícia?