A l’’Espai de català’ d’aquesta quinzena presentem la campanya del Voluntariat per la llengua, ‘Quan parles fas màgia’.

CNL de Cornellà de Llobregat

Difusió

Cada quinze dies el CNL de Cornellà fa el programa l'Espai de català a la ràdio de la ciutat, per parlar de les activitats que s'estan duent a terme al Centre, de l'actualitat de la llengua i de les novetats que van apareixent en les TIC en català.

L'Espai d'aquest dimarts se centra en la nova campanya del VxL, 'Quan parles fas màgia', que vol animar les persones que s'afegeixin al programa tot incidint en la transformació personal que suposa tant per a aprenents com per a voluntaris practicar junts el català. Es destaca l'interès general per formar-ne part, tant per aprendre com per ajudar, ja que tan sols una setmana després de començar a difondre la campanya, ja s'hi havien afegit 385 persones i s'havien gestionat 165 parelles lingüístiques noves. Es posa en relleu el fet de ser un programa consolidat que des dels inicis no ha parat de créixer.

La VII Viquimarató de la llengua catalana és el segon dels temes de què es parla. Es tracta d’una activitat organitzada pel Departament de Cultura, a través de la Direcció General de Política Lingüística, i l'Amical Wikimedia, que en aquesta edició se centra en els lingüistes que s'han dedicat a la llengua catalana. Es remarquen alguns canvis importants respecte de les edicions anteriors.

A continuació, es fa un breu repàs d'alguns recursos, com ara les novetats de Lectura Fàcil, llibres creats amb l'objectiu de facilitar la lectura a persones que estan aprenent la llengua o que tenen dificultats de comprensió, i la nova base de dades de videojocs disponibles en català. Tanquem el programa amb un apunt terminològic sobre l'expressió toc de queda.

Tota aquesta informació la podeu sentir ampliada al podcast de Ràdio Cornellà.

Vols compartir aquesta notícia?