El CNL Montserrat participa en el festival literari Tocats de Lletra

CNL Montserrat

Voluntariat per la llengua, Llengua i cultura

Dijous al vespre va tenir lloc a la biblioteca de l'Ateneu les Bases el recital poètic "Dir l'amor i la revolta, poemes orals de les dones de la Cabília". Aquest acte està inclòs en la programació del festival poètic Tocats de Lletra que enguany arriba a la 14a edició. El festival, que té per fil conductor les ciutats, enteses com a escenari d'un temps en constant transformació, se celebra del 21 d'octubre a l'1 de novembre a Manresa.

Abdenour Tafzi el Hadri, aprenent del programa Voluntariat per la llengua i alumne dels cursos de català del Consorci per a la Normalització Lingüística va obrir l'acte amb la lectura d'un emotiu poema en àrab dedicat a les mares i que seguidament va traduir també al català perquè tots els assistents el poguessin gaudir.

Després de la seva intervenció, l'acte va continuar amb el recital poètic "Dir l'amor i la revolta, poemes orals de les dones de la Cabília" a càrrec de la periodista, assagista i professora de llengua i cultura amaziga El-Kaissa Ould-Braham, amb la lectura dels poemes en català de Sònia Moya. El músic Massinissa Ait-Ahmed va acompanyar el recital amb cançons de la Cabília i d'aire mediterrani.

L'espectacle va esdevenir un autèntic homenatge a les dones de la Cabília que El-Kaissa Ould-Braham va definir com a rebels i reivindicatives, i que van trobar en la poesia el seu mitjà d'expressió.

Vols compartir aquesta notícia?