Un total de 360 alumnes inscrits comencen els cursos de català per a adults a les Terres de l'Ebre

CNL de les Terres de l'Ebre

Cursos de català > Dades i resultats

Un total de 360 persones s'han inscrit als cursos de català per a adults que s'impartixen o es tutoritzen des del Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre (CNLTE) en el primer trimestre del període 2020-2021.

L'oferta inclou 22 cursos presencials d'acolliment lingüístic que s'impartixen a l'Ametlla de Mar, Amposta, Ascó, Camarles, Deltebre, Gandesa, Horta de Sant Joan, Móra d'Ebre, Sant Carles de la Ràpita, la Sénia, Tortosa i Ulldecona. Quant a l'oferta en línia, des del CNLTE es tutoritzen vuit cursos de diferents nivells, des de Bàsic 1 fins a Superior (C2), amb alumnat resident arreu de Catalunya.

L'inici de curs ha estat marcat enguany per les mesures que s'han aplicat per a minimitzar els efectes de la pandèmia de la covid-19, ja que tot el procés de col·locació i inscripció de l'alumnat s'ha fet en línia i a distància, amb l'objectiu d'evitar les coes de persones a les oficines del CNLTE per a fer els tràmits d'inscripció. També s'ha reforçat l'oferta de cursos en línia, amb nous formats, més recursos tecnològics i la creació d’aules virtuals, la qual cosa permet l'aprenentatge de la llengua catalana des de casa en tots els seus nivells, des dels més bàsic fins als més avançats. 

De la present oferta, cal destacar l'organització de catorze cursos presencials dels nivells Inicial i Bàsic inclosos en un programa d'acolliment lingüístic finançat per la Secretaria d'Igualtat, Migracions i Ciutadania (SIMC) del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat (DTASF) i pel Fons Social Europeu (FSE), amb la col·laboració dels consells comarcals i ajuntaments implicats. El dia 9 de novembre de 2020 s'iniciaran dos cursos en línia, de nivell Bàsic 1, en el marc del programa Aprèn.cat, del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), també finançats pel  DTASF i el FSE.

Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre

Vols compartir aquesta notícia?