Estrenes de la setmana de cinema en català

CNL de les Terres de l'Ebre

Oci i consum

Les pel·lícules ‘Binti’, ‘Crescendo’ i ‘Vitalina Varela’ s'estrenen en versió catalana aquest divendres, 16 d'octubre, amb el suport de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura. A les Terres de l’Ebre es podrà veure ‘Crescendo' a Ascó, Batea i Caseres.
 

Binti

Escrit i dirigit per Frederike Migom, es tracta del primer llargmetratge d'aquesta directora belga que ens apropa a la seva visió de les polítiques d'immigració al continent europeu i és alhora un cant a la tolerància. Una història d'amor i amistat protagonitzada per una noia de 12 anys, nascuda al Congo, que viu amb el seu pare a Bèlgica com a una immigrant indocumentada. La Binti vol viure com una noia del seu temps i té el somni de convertir-se en una bloguera famosa.
 

La pel·lícula està distribuïda per Pack Màgic i recomanada a partir de 8 anys. Es podrà veure en versió doblada i també subtitulada en català (per fomentar la lectura i fer-la accessible a infants amb dificultats auditives) a les sales següents:

JCA Cinemes Lleida - Alpicat (Alpicat)

Cinema Maldà (Barcelona)

Cinemes Girona (Barcelona)

Zumzeig Cinema (Barcelona)

Cinema Truffaut (Girona)

Cinemes Arinco (Palamós)

CineBaix (Sant Feliu de Llobregat)

Cinema Prado (Sitges)

Cinemes Majèstic (Tàrrega)

JCA Cinemes Tarragona - Valls (Valls)

Sala Zazie (Vilafranca del Penedès)

Crescendo

Un famós director d'orquestra és el protagonista d'aquesta pel·lícula alemanya. Quan accepta l'encàrrec de dirigir una orquestra amb joves israelians i palestins es veu immers en les conseqüències del conflicte històric en aquest territori. La guerra, la repressió i el risc d'atacs terroristes són un llast per aconseguir que els joves músics se sentin part d'un mateix equip, tant dins com fora de l'escenari.

El film, dirigit per Dror Zahavi i distribuït per Movie Films, es podrà veure en versió doblada a les sales següents:

Casal Municipal d'Ascó (Ascó)

Cinema Germandat (Batea)

Cinema Moderno (Caseres)

Screenbox Funatic (Lleida)

CineBaix (Sant Feliu de Llobregat)

Auditori de Vandellòs (Vandellòs)

Vitalina Varela

El director portuguès Pedro Costa va rebre l'any passat el premi Lleopard d'Or del prestigiós Locarno Film Festival (Suïsa) per aquesta pel·lícula, en una edició que va premiar la millor interpretació femenina per a Vitalina Varela, el nom real de l'actriu i del paper protagonista. Aquest intens drama també ha rebut els premis a millor pel·lícula i millor direcció de fotografia per a Leonardo Simoes en el Festival de Cine de Gijón; els premis a millor director i millor actor del Festival Internacional de Cine de Mar del Plata (l'Argentina); el premi del jurat a la millor pel·lícula del Chicago Film Festival, i ha format part de la Secció oficial del Sundance Film Festival i de la Secció oficial del Toronto Film Festival.

Vitalina Varela és una camperola de Cap Verd que aterra a Lisboa massa tard per acomiadar-se del seu difunt marit, a qui han enterrat fa tres dies i a qui només ha vist dues vegades des que ell va emigrar a Portugal. L'atmosfera densa i els clarobscurs amb què estan rodades les escenes ens endinsen en el dol de Varela, que ha esperat més de 40 anys per reunir-se amb el seu home en un escenari on ara només queda l'absència i la desesperança...

El film, de Numax Distribución, es podrà veure en VOSC en aquestes sales:

Cinema Maldà (Barcelona)

Cinemes Girona (Barcelona)

Zumzeig Cinema (Barcelona)

Screenbox Funatic (Lleida)

CineBaix (Sant Feliu de Llobregat)

Trobareu tota la informació actualitzada a la pàgina de Cinema en català de la Direcció General de Política Lingüística.

Vols compartir aquesta notícia?