En el primer ‘Espai de català’ de la temporada, parlem de la situació del CNL de Cornellà i de l'inici de curs

CNL de Cornellà de Llobregat

Difusió

Cada quinze dies el CNL de Cornellà fa el programa l'Espai de català a la ràdio de la ciutat, per parlar de les activitats que s'estan duent a terme al Centre, de l'actualitat de la llengua i de les novetats que van apareixent en les TIC en català.

Després de poc més de sis mesos sense ser presents a Ràdio Cornellà, iniciem el nostre Espai de català parlant de la situació del CNL de Cornellà des de l'estat d'alarma fins ara, setembre de 2020, marcat per un procés d'inscripcions i una oferta de cursos adaptats al context actual.

D'aquesta manera, l'Oriol Torras, coordinador d'ensenyament del Centre, destaca l'esforç -durant aquesta primera etapa de confinament- del personal del CNL i del conjunt del CPNL tant per mantenir el contacte amb l'alumnat i resoldre tots els dubtes i les incidències com per garantir la continuïtat de l'aprenentatge, que es va aconseguir amb una oferta general a través del Parla.cat, tot i algunes dificultats tècniques.

Tanmateix, també remarca que a Cornellà la repercussió de l’estat d’alarma va ser mínima perquè tot just estaven acabant els cursos i, per tant, només van quedar pendents algunes proves que es van poder dur a terme el mes de juliol, un cop iniciat el procés de reobertura dels centres. D'altra banda, el curs de nivell C2, l’únic que havia començat feia poc temps, va poder continuar en modalitat virtual.

Pel que fa al mes de setembre, posa l'atenció en la desterritorialització de l'oferta de cursos, el gruix dels quals s'ofereix en modalitat en línia, i en la bona acollida dels cursos presencials, que s'han omplert i han pogut començar -amb totes les mesures de seguretat i higiene-, tot i que preparats per continuar en modalitat virtual en cas de confinament.

Tota aquesta informació la podeu sentir ampliada al podcast de Ràdio Cornellà.

Vols compartir aquesta notícia?