La Biblioteca de Cassà de la Selva acull l'exposició "Aranès, l'occità de Catalunya"

CNL de Girona

Sensibilització

L'exposició es podrà visitar fins al 16 d'octubre

El Servei Comarcal de Català del Gironès i la Biblioteca Municipal de Cassà de la Selva duen a aquesta població l’exposició “Aranès, l’occità de Catalunya”.

L’exposició, produïda per la Direcció General de Política Lingüística, té com a objectiu donar a conèixer la realitat de l’aranès, variant de l’occità parlada a l’Aran i una de les llengües pròpies del país.

Es podrà visitar a la Biblioteca de Cassà del 5 al 16 d’octubre, de dilluns a divendres, de 15.30 a 19.30 h; dimecres i dijous, de 10 a 13 h, i dissabtes, de 10 a 14 h.

Aquesta exposició fa un breu recorregut per la història, les característiques i la vitalitat de l’aranès, el mostra com a fet lingüístic propi i específic de l’Aran i el posa en relació amb el context general de la llengua occitana, d’una banda, i amb el context històric, polític i social de Catalunya, de l’altra. La vinculació històrica de l’Aran amb Catalunya ha permès preservar-ne la identitat i  mantenir-hi de forma singular la llengua, una llengua viva, amb producció cultural i present en les noves tecnologies de la comunicació.

Vols compartir aquesta notícia?