“Quan parles fas màgia” nova campanya d’impuls al Voluntariat per la llengua

CNL de les Terres de l'Ebre

Voluntariat per la llengua, Altres

El programa Voluntariat per la llengua de la Direcció General de Política Lingüística, que gestiona territorialment el Consorci per a la Normalització Lingüística i que té com a objectiu fer créixer el domini de l'ús oral del català, comença una nova temporada d'activitats amb la campanya de promoció "Quan parles fas màgia" i una nova imatge gràfica.

La campanya vol incidir en la transformació personal que suposa per a aprenents i voluntaris practicar el català junts. Les noves accions donem embranzida a un programa amb més de 17 anys d'existència i mereixedor de diversos reconeixements. La campanya inclou tres vídeos protagonitzats per voluntaris i aprenents reals del programa: un de situat en un ambient urbà, un altre en un ambient més rural i un tercer que se centra en el voluntariat en línia, que el 2020 ha crescut notablement amb els canvis d'hàbits provocats per la COVID-19. També inclou una exposició que va serà presentada públicament divendres 2 d’octubre amb presència de la consellera de Cultura, Àngels Ponsa, i la directora general de Política Lingüística, Ester Franquesa.

La campanya vol animar les persones perquè s'afegeixin al VxL, un programa d'enriquiment lingüístic, cultural i personal que no ha parat de créixer. Aquest any se superarà el llindar dels 150.000 voluntaris des de la creació del VxL el 2003. L'any 2019, i per primera vegada, es van superar les 11.000 parelles formades en un any (en concret, 11.425).

Vols compartir aquesta notícia?