Comencen les inscripcions als cursos de català de l'Hospitalet de l'Infant, enguany a la Casa de Cultura

CNL de l'Àrea de Reus Miquel Ventura

Cursos de català

  • S'hi organitza un Bàsic 1, un Bàsic 3 i un Elemental 3 presencial a la Casa de Cultura Blanca d'Anjou els dimarts i dijous a la tarda o vespre

  • El període de matriculació és del 17 al 25 de setembre

Després del parèntesi al municipi arran de la pandèmia de la Covid-19, el Centre de Normalització Lingüística (CNL) de l'Àrea de Reus i l'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant reprenen els cursos de català. Una novetat d'enguany és la gestió en línia de les inscripcions i les proves de col·locació, que es farà a través de l'enllaç inscripcions.cpnl.cat. No obstant això, els dies 17, 22 i 23 de setembre a la tarda, de 16 a 19 h, i el 18 al matí, de 10 a 13 h, hi haurà atenció presencial a la Sala Ferrer Malet de la Casa de Cultura Blanca d'Anjou. En aquest cas, ja es pot demanar cita prèvia a l'enllaç anterior (inscripcions.cpnl.cat), remarcant que és en Modalitat Presencial al CNL de l'Àrea de Reus / SCC Baix Camp. Tenir cita és indispensable perquè no es podrà accedir a la Sala si no es té l'hora demanada.

Una altra novetat és el canvi d'ubicació dels cursos, que ja no es faran a l'antiga escola Àster, sinó a la Sala Ferrer Malet de la Casa de Cultura Blanca d'Anjou, sempre respectant els protocols de seguretat que marca la situació sanitària actual. Els nivells que s'impartiran durant el primer trimestre del curs 2020-2021 són el Bàsic 1 (B1), pensat per a persones que s'inicien en l'aprenentatge de la llengua catalana, i el Bàsic 3 (B3) i l'Elemental 3 (E3), adreçats a persones que saben expressar-se en català en converses més o menys senzilles, però tenen problemes de correcció i fluïdesa. Les classes es faran els dimarts i els dijous a la tarda en diferents horaris: el B1 serà de 19 a 21 h; el B3, de 17 a 19 h, i l'E3, de 15 a 17 h. Tots tres cursos començaran el 29 de setembre.

Compromís social

D'altra banda, com a resposta a la crisi econòmica generada per la pandèmia, el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) ofereix els cursos bàsics totalment gratuïts i abarateix la resta de matrícules. Aquesta mesura facilita l'aprenentatge del català a les persones afectades econòmicament i laboralment per la crisi perquè puguin optar a l'oportunitat laboral que pot suposar parlar i entendre català a l'hora de buscar feina o millorar professionalment. Una mesura possible gràcies al fet que la diferència de les tarifes l'assumeix la Conselleria de Cultura per mitjà de la Direcció General de Política Lingüística.

Modalitats diverses i nous formats per garantir la seguretat

A més, el CNL de Reus també oferirà cursos en línia (amb alguna sessió síncrona) a l'alumnat que no pugui assistir a classe. Aquesta modalitat en línia s'amplia, i es podran fer cursos tant de nivell bàsic i elemental com de nivell intermedi, suficiència i superior, adreçats a persones que ja parlen català però que volen millorar-ne l'expressió escrita. Al web del CNL de l'Àrea de Reus ja es poden consultar tots els cursos i tota la informació sobre el procés d'inscripció i l'inici de curs.

CNL

Vols compartir aquesta notícia?