Atenció: el calendari ha canviat Inscripció als cursos de català

CNL Montserrat

Cursos de català

Inscripcions als cursos de català:

Nou calendari d'inscripcions

Inscripció per a antics alumnes: 14, 15 i 16 de setembre a través de www.cpnl.cat

Inscripció per al públic en general: 17,18, 21, 22, 23, 24 i 25 de setembre a través de www.cpnl.cat

Sol·licitud de cita prèvia per fer la prova de col·locació: a partir del 8 de setembre

Inici dels cursos en línia

Els cursos en línia començaran el dia 5 d'octubre (excepte el C2 que començarà el 13 d'octubre).

S'ofereixen més cursos gratuïts i matrícules més econòmiques com a resposta a la crisi.

S'estableixen mesures de màxima seguretat per la pandèmia Covid-19, tant durant les inscripcions com en el desenvolupament dels cursos.

Per demanar cita prèvia per a altres tràmits cal que truqueu al 93 872 17 07 o al 673 006 264.

El Consorci per a la Normalització Lingüística posa en marxa un nou període d'inscripcions per als cursos de tardor, que enguany venen marcats per les mesures de seguretat i prevenció causades per la pandèmia Covid-19.

Així mateix, una altra novetat que s'incorpora aquest setembre són les preinscripcions en línia a través del web www.cpnl.cat, que permetran agilitar els tràmits i evitaran desplaçaments innecessaris.

Compromís social. Com a resposta a la crisi econòmica generada per la pandèmia, el Consorci ofereix els cursos bàsics totalment gratuïts i abarateix la resta de matrícules, sobretot les dels cursos elementals, que es rebaixen un 34 %.

Aquesta mesura facilita l'aprenentatge del català a les persones afectades econòmicament i laboralment per la crisi i optar a l'oportunitat laboral que pot suposar parlar i entendre català a l'hora de buscar feina o millorar professionalment.

Una mesura possible gràcies al fet que la diferència de les tarifes l'assumeix la Conselleria de Cultura per mitjà de la Direcció General de Política Lingüística.

D'aquesta manera, el Consorci continua fent una aposta inqüestionable per l'acolliment lingüístic i reforça les facilitats per a l'aprenentatge a les persones amb més dificultats comunicatives en català.

Modalitats diverses i nous formats per garantir la seguretat

La situació d'emergència sanitària ha fet adaptar l'oferta formativa del Consorci. En el cas del CNL Montserrat s'oferiran cursos 100 % presencials; cursos 50 % presencials i 50 % virtuals i  cursos 100 % en línia.

Les modalitats en línia faran servir entorns virtuals adequats a les necessitats d'aquests nous formats, com l'Aula mestra del Parla.cat per als cursos de suficiència, i plataformes virtuals d'aprenentatge i treball compartit en l'entorn  del Teams o el Moodle, per a la resta de nivells.

Amb tot, la durada preferent dels cursos continua sent trimestral de 45 hores, per bé que també n'hi haurà de 90 hores, com el curs de català superior (certificat C2), o de 120 hores, en el cas de cursos intensius.

Pel que fa a l'oferta de cursos, s'ofereixen tots els nivells des del bàsic fins al nivell superior de llengua catalana. Els nivells bàsics seran presencials i es podran fer en horari de matí o de tarda a les localitats que engloba el CNL Montserrat: Igualada, Berga, Manresa i Puigcerdà. La resta de nivells s'oferiran en modalitat virtual.

Podeu consultar l’oferta de cursos aquí.

Vols compartir aquesta notícia?