Primera trobada amb els participants del Voluntariat per la llengua virtual

CNL de Girona

Voluntariat per la llengua

Connectats des de diversos països, van compartir experiències

Ahir a la tarda voluntaris i aprenents que participen en la modalitat virtual del Voluntariat per la llengua van tenir una trobada que va servir per compartir experiències i també per posar cara a les dinamitzadores que fan el seguiment de les parelles lingüístiques.

El confinament ha fet créixer considerablement el nombre de parelles lingüístiques virtuals. Moltes persones han aprofitat que durant aquests mesos tothom s’ha familiaritzat amb els programes de videoconferència per perdre la por o la vergonya i inscriure's al VxL virtual. També moltes persones que participaven en la modalitat presencial han fet el canvi de modalitat.

La trobada d’ahir a la tarda va reunir una vintena de participants, voluntaris i aprenents, que des de diversos llocs del món formen part d'una parella lingüística virtual. L'objectiu de la trobada era posar cara als participants, però també a les dues dinamitzadores que gestionen les parelles lingüístiques virtuals, i donar veu a voluntaris i aprenents perquè expliquessin la seva experiència.

Molts participants van destacar la importància de poder mantenir el contacte amb el català des dels seus respectius països de residència. Hi havia participants connectats des d’Equador, Irlanda o Perú. I des de diversos punts de Catalunya, com ara Granollers, Banyoles, s'Agaró, Monistrol de Montserrat, Figueres, la Bisbal, Barcelona o Girona. La possibilitat de fer aquestes trobades en una època tan estranya i difícil ha estat molt beneficiosa tant per a voluntaris com per a aprenents. Tots van coincidir a destacar la comoditat de poder fer les trobades des de casa i la possibilitat de compartir converses que els enriqueixen. Els aprenents que viuen fora de Catalunya van agrair especialment la possibilitat de poder seguir connectats al català a través del VxL, ja que en moltes ocasions la parella lingüística és l’únic contacte que tenen amb la llengua viva.

La trobada va ser molt interessant i tothom va agrair poder posar cara a les dinamitzadores i a altres participants del programa per tal de conèixer persones, amb realitats diferents, que també formen part del programa. Una trobada realment enriquidora!

Vols compartir aquesta notícia?