Grup de lectura en veu alta de Llinars del Vallès

CNL del Vallès Oriental

Voluntariat per la llengua, Llengua i cultura

La Biblioteca Can Casas de Llinars del Vallès organitza, des de fa tres anys, un taller de lectura en veu alta en català. Hi participen, sobretot, persones grans que no tenen l'hàbit de llegir, majoritàriament no catalanoparlants i, al febrer, s'hi van afegir un alumne peruà i una alumna holandesa dels cursos de català de Llinars. 

El taller de lectura va començar l’octubre passat i fins a l'aturada pel coronavirus, les participants van poder llegir i compartir llibres com La memòria de l'arbre, de Tina Vallès; Nahid, d'Anna Tortajada; Gent del meu exili, de Teresa Pàmies, i també novel·les de lectura fàcil, relats dels opuscles 'Parlem tu i jo' del Voluntariat per la llengua... Unes trobades on es va conversar, debatre i gaudir de les lectures en un espai de llibertat i complicitat.

La Carme Pallarès, dinamitzadora del grup de lectura en veu alta, confia a poder tornar el proper curs, si el virus ho permet, per descobrir nous llibres, nous escriptors i escriptores i poder-los comentar, perquè com diu la Carola, la protagonista de la novel·la Feliçment, jo soc una dona, de Maria Aurèlia Capmany: “Llegia com qui empeny una porta, sense fer gens de soroll, per descobrir paisatges nous, luxes inimaginables".

Assumpta Relats, SCC del Vallès Oriental

Enllaços relacionats

Vols compartir aquesta notícia?