"Espurnes... de llengua", el programa radiofònic del Servei Comarcal de Català del Baix Camp i del Servei Local de Català de Cambrils, torna aquest abril tot i el confinament

CNL de l'Àrea de Reus Miquel Ventura

Difusió

S’enregistra des de casa i l'emeten Ràdio l'Hospitalet de l'Infant, Ràdio la Selva i Ràdio Cambrils.

El Centre de Normalització Lingüística de l'Àrea de Reus ha reprès, després d'un petit parèntesi causat per l'emergència de la COVID-19, l'emissió de la tercera temporada del programa "Espurnes... de llengua", l'espai radiofònic que es va encetar al gener de 2018 a la Selva del Camp i a l'Hospitalet de l'Infant i que a partir de la tardor de 2019 emet també Ràdio Cambrils. Això sí, ara s'enregistra des de casa amb motiu del confinament.

L'edició de Ràdio la Selva i Ràdio l'Hospitalet de l'Infant del programa, que és setmanal,  va a càrrec de Jenina Cases, tècnica del SCC del Baix Camp, i es va reprendre els dies 20 i 21 d'abril; a Ràdio Cambrils, on s'emet quinzenalment, es va reprendre el 14 d'abril amb Helena Martínez-Ferreruela, responsable del Servei Local de Català de Cambrils, que també forma part del Centre de Normalització Lingüística.

"Espurnes... de llengua" manté un format breu per parlar de qüestions lingüístiques però també reserva uns minuts a parlar de les novetats del CNL. En aquets primers programes s'hi tracten termes relacionats amb el teletreball, amb les notícies falses o enganyoses, amb oficis i també s'hi parlarà sobre lèxic dels pescadors de Cambrils. I quant a notícies s'informa dels cursos en línia amb el Parla.cat que impulsa el Consorci per a la Normalització Lingüística  i es fa una crida de voluntaris lingüístics per participar al Voluntariat per la llengua virtual atesa la situació d'emergència.

"Espurnes... de llengua" s'emet els dilluns a les 12 per Ràdio l'Hospitalet de l'Infant amb la col·laboració d'Estrella Botello; els dimarts, per Ràdio la Selva a les 11.45 h amb Toni Mateos, i també els dimarts a les 12.30 per Ràdio Cambrils amb el suport de la periodista Marga Mallol.

Podeu consultar els darrers programes emesos al web del Centre de Normalització Lingüística (www.cpnl.cat), a l'apartat dedicat als Programes de ràdio.

Vols compartir aquesta notícia?