El Consorci per a la Normalització Lingüística omple en dos dies totes les places dels cursos de català en línia al Parla.cat

Serveis Centrals

Cursos de català > En línia > Parla.cat

· El 20 d'abril s'obrirà una nova inscripció ampliada al Parla.cat. Més cursos i més places disponibles de tots els nivells.

· Més de setanta noves parelles lingüístiques virtuals organitzades aquests dies per trobar-se en línia per practicar el català.

Amb el "Connecta't. Activa el teu català!", el Consorci per a la Normalització Lingüística està ampliant l'activitat en línia per oferir l'oportunitat d'iniciar-se en l'aprenentatge de la llengua catalana o per continuar-lo.

Amb les noves vies virtuals que s'estan oferint volem facilitar l'accés a l'aprenentatge del català. El confinament pot servir per adquirir a través d'aquests recursos les eines mínimes per a desenvolupar-se en situacions quotidianes.


Parla.cat: el català en línia amb tutoria

El 15 d'abril s'obria el primer període d'inscripcions i en dos dies s'han esgotat totes les places dels cursos en línia al Parla.cat (www.parla.cat). L'interès per aprendre català creix! El Consorci, en aquest segon període amplia l'oferta a cursos intensius amb tutor per a tots els nivells a tot Catalunya.


Més cursos i més places disponibles

2n període de matrícula


Període de matrícula: del 20 al 24 d'abril
Inici de curs: 27 d'abril
Acabament de curs: 30 de juny

3r període de matrícula. Per atendre la demanda, properament s'obriran més cursos.


Modalitat lliure de Parla.cat


Els alumnes actuals i les persones interessades a aprendre català continuen disposant de l'opció d'inscriure's a la modalitat lliure de la plataforma Parla.cat (www.parla.cat) per continuar avançant en el coneixement del català al seu ritme, o puguin iniciar-s'hi.


Voluntariat per la llengua (VxL) virtual

Des que el passat 1 d'abril es va restablir la formació de parelles lingüístiques en modalitat virtual, més de setanta de noves s'estan trobant per practicar el català a través de videoconferència o videotrucada. Molts voluntaris de la modalitat presencial han passat ara a la virtual per poder conversar amb nous aprenents durant el confinament.

Totes les persones que s'inscriguin com a voluntàries o aprenentes, seleccionant la preferència "Virtual", a https://www.vxl.cat/participa-hi i les que ho hagin fet fins ara i no tinguin encara parella assignada rebran una comunicació per correu electrònic amb la informació necessària per començar les trobades per practicar el català o ajudar a practicar-lo a través de videoconferència.

Els requisits tècnics del VxL virtual són disposar d'ordinador amb bona connexió a Internet, càmera, micròfon i altaveus a l'ordinador (o auriculars).

Tal com s'ha anat informant, les parelles lingüístiques que funcionaven en modalitat presencial tenen l'opció de seguir-les en modalitat virtual fins que la situació es normalitzi. Tota la informació sobre l'opció virtual es troba a https://www.vxl.cat/virtual i qualsevol consulta sobre el programa es pot fer enviant un correu electrònic a vxl@cpnl.cat o a través del compte de Twitter @vxlcat.


Assessorament lingüístic telemàtic

L'objectiu principal de l'assessorament lingüístic del Consorci és fomentar l'autonomia lingüística dels usuaris. Per aconseguir-ho, el CPNL aplica un mètode propi de revisió de textos i una atenció personalitzada als usuaris del Servei d'Assessorament Lingüístic. Aquest servei s'adreça a empreses, organitzacions i administracions. Es pot sol·licitar aquest servei a través del correu sal(ELIMINAR)@cpnl.cat.

Aquestes propostes d'aprenentatge del català s'afegeixen al conjunt d'iniciatives solidàries i de suport a la situació de confinament general, amb la voluntat de contribuir a fer-la més agradable.

Enllaços relacionats

Vols compartir aquesta notícia?