Taller de teatre en català dins el marc del programa Voluntariat de la llengua a Roses

CNL de Girona

Voluntariat per la llengua

A partir de la proposta de dues voluntàries, s'ha iniciat el Taller de teatre en català per a persones que aprenen català a Roses i que són aprenentes en les parelles lingüístiques del Voluntariat per la llengua

Amb la idea de promoure la lectura en veu alta i millorar l'expressió oral en català (la fluïdesa, la projecció de la veu, les pauses, la vocalització, l'entonació, el ritme, l'èmfasi... ), com a part important de la tasca de fomentar l'ús del català entre el nostre alumnat i les parelles lingüístiques, hem començat el Taller de teatre en català, de la mà de la Fina Puigdomènech i l'Annik Mallentjer, dues persones voluntàries que volen invertir part del seu temps col·laborant en aquest projecte.

Amb aquesta activitat es volen facilitar les eines i les orientacions adequades per tal que les persones inscrites, motivades per la llengua i pel teatre, tinguin contacte directe i actiu amb el món del teatre en llengua catalana. Podran iniciar-se en l'art de la interpretació i fer les seves primeres passes damunt l'escenari en la nova llengua que estan aprenent. Adquiriran una teoria i una tècnica adequades per tal que el seu esforç sigui profitós. El teatre és una eina de cohesió, d'aprenentatge cooperatiu, de coneixement personal i grupal, de treball en equip..., que reforça l'aprenentatge de la llengua que fan a l'aula.

El Taller de teatre en català es farà els divendres, de 17.30 a 19 h, a la sala de miralls del Teatre Municipal de Roses. I l'obra escollida per començar és Joan Silencis, de Miquel Martí i Pol, una tendra reflexió sobre el sorollós món que ens envolta, sobre com és de difícil anar contracorrent i sobre com hi ha persones amb prou valor per fer-ho.

Aquest taller dona resposta a diferents necessitats: possibilita l'accés al teatre en llengua catalana de persones que, individualment, haurien tingut més dificultats, i facilita la implicació i participació de dues persones vinculades al programa Voluntariat per la llengua: la Fina, que desitja oferir temps i dedicació personal a facilitar l'aprenentatge del català, i l'Annik, que té ganes de "tornar", d'alguna manera, tot allò que d'altres persones voluntàries li han "donat" al llarg d'aquests anys d'aprenentatge de la llengua i cultura catalanes.

L'Oficina de Català de Roses, per la seva banda, participa i impulsa el projecte en el marc de les seves activitats orientades al foment de l'ús social de català i a promoure llengua, cultura i cohesió.

TNL responsable OC

Vols compartir aquesta notícia?