Difusió del patrimoni local rosinc. La Ciutadella des de fora, amb l’alumnat i les parelles lingüístiques de Roses

CNL de Girona

Llengua i cultura

Sota el títol Des de fora. Assetgem la Ciutadella de Roses, l'alumnat de català i les parelles lingüístiques de Roses han gaudit d'una ruta guiada i comentada al voltant de la Ciutadella, a càrrec de Josep M. Barris, arxiver municipal

Partint del moment en què es va iniciar la construcció de la Ciutadella, i seguint els usos que va tenir aquest emblemàtic espai al llarg del segles, en Josep M. Barris ha fet una reflexió sobre els elements externs de la Ciutadella, tot allò que, a priori, queda amagat quan es fa una visita a l'interior d'aquest jaciment, però que té un significat molt rellevant a l'hora d'explicar el ric llegat cultural de la població.

Hem parlat de glacis, baluards, fossats..., elements que conformen un sistema defensiu complex i molt ben ideat, que dificultava enormement l'assalt de la Ciutadella. Un disseny, en definitiva, per adaptar-se a l'entorn.

A partir d'aquestes explicacions, els alumnes que han participat en aquesta activitat han respost un qüestionari relacionat amb tot allò que s'ha comentat.

Aquesta sortida cultural ens ha guiat per la història de Roses i ens ha ajudat a entendre una mica més la vila d'acollida del nostre alumnat. A més, activitats d'aquests tipus suposen cohesionar el grup, i motivar-lo i engrescar-lo a sortir de l'aula a treballar la llengua catalana, a més de fomentar el coneixement i la història del nostre territori, amb la inestimable col·laboració de l'Arxiu Municipal de Roses.

TNL responsble OC

Vols compartir aquesta notícia?