Les inscripcions i el nou concurs JOCen10’ centren l’’Espai de català’ d’aquesta quinzena

CNL de Cornellà de Llobregat

Difusió

Cada quinze dies el CNL de Cornellà fa el programa l'Espai de català a la ràdio de la ciutat, per parlar de les activitats que s'estan duent a terme al Centre, de l'actualitat de la llengua i de les novetats que van apareixent en les TIC en català.

Comencem el programa parlant del final de curs i de les inscripcions per als cursos del tercer trimestre, que es faran els dies 18, 19, 23 i 24 de març. Pel que fa a l'oferta, es destaca la bona acollida de l'Ep! Escolta i parla, del qual s'oferirà el segon mòdul per tal que l'alumnat pugui continuar avançant en l'aprenentatge de la llengua i es tornarà a oferir el primer mòdul, aquest cop per omplir la franja del matí. Es comenta que de la resta de cursos també se'n garanteix la continuïtat.

El concurs JOCen10' és el segon dels temes de l'espai. S'explica que es tracta d'un concurs organitzat en el marc del programa 'I tu, jugues en català' que consisteix a crear tutorials en català d'una durada màxima de deu minuts sobre un joc de taula. Per tant, l'objectiu és donar a conèixer els jocs i les joguines en català entre la ciutadania i fomentar l'ús de la llengua en aquest àmbit, però també promoure la creació de tutorials en la nostra llengua.

En relació amb el sector de l'entreteniment, s'aprofita per parlar de la línia d'ajuts que ha obert el Departament de Cultura per impulsar el català en el món digital. En aquest sentit, es concreta que les empreses que treballin amb productes tecnològics com ara aplicacions i videojocs tenen fins al 18 de març per demanar una subvenció per fer-ne la traducció al català.

Tanquem el programa amb un altre tema d'actualitat, el coronavirus, per presentar el diccionari en línia de terminologia relacionada amb aquest virus, elaborat pel TERMCAT amb la col·laboració del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i la Societat Catalana del Diccionari Enciclopèdic de Catalunya.

Tota aquesta informació la podeu sentir ampliada al podcast de Ràdio Cornellà.

Vols compartir aquesta notícia?