Els alumnes de català dels cursos Bàsic 2 i Elemental 2 visiten el Museu de la Pagesia de Castellbisbal

CNL Ca n'Ametller

Cursos de català

Aquesta visita ha estat guiada per Sònia Pascual, dinamitzadora del Museu de la Pagesia i del patrimoni de Castellbisbal

El divendres 28 de febrer els alumnes dels cursos Bàsic 2 i Elemental 2 de l'Oficina de Català de Castellbisbal, del Consorci per a la Normalització Lingüística, han visitat el Museu de la Pagesia, per conèixer el món rural, origen de la població.

El Museu de la Pagesia té per objectiu conservar i difondre el patrimoni cultural local associat al món agrícola. El fons del Museu està format per eines del camp, estris casolans, fotografies i records personals, que conformen una exposició permanent que ha donat als alumnes una visió panoràmica de la tradició agrícola del municipi, i per extensió de la comarca: les feines del camp i l'estructura social del món rural. Han visitat els tres àmbits en què es divideix l'exposició permanent: les persones, la terra i el mercat, i el transport.

D'altra banda, també han pogut visitar una exposició temporal de joguines didàctiques antigues que acull el Museu "L'art d'aprendre jugant", que ha portat records d'infantesa a tots els assistents.

L'Oficina de Català de Castellbisbal i el Museu de la Pagesia de Castellbisbal han organitzat aquesta visita guiada de descobriment de l'entorn social, cultural i històric, que forma part de les activitats que trimestralment organitza l'Oficina de Català amb els seus alumnes a fi que coneguin la cultura i el patrimoni de la població.

Oficina de Català de Castellbisbal

Vols compartir aquesta notícia?