Aquesta primavera posa el teu català al dia al Consorci per a la Normalització Lingüística

CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

Cursos de català > Inscripcions

El CPNL ofereix cursos de català de tots els nivells, de forma presencial, en línia o combinant les dues modalitats.

Amb la finalitat de facilitar i millorar l'aprenentatge i l'ús de la llengua catalana, el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) inicia un nou període d'inscripcions per a l'oferta de cursos de català, de diferents nivells i en modalitat presencial o en línia, des dels 7 punts d'atenció del CNL de l'Alt Penedès i el Garraf: Vilanova i la Geltrú, Sant Pere de Ribes i Les Roquetes, Sitges i Cubelles, al Garraf, i Vilafranca del Penedès i Sant Sadurní d'Anoia, a l'Alt Penedès.

Inscripcions

Les persones que no hagin fet mai cap curs de català al CNL i ara en vulguin seguir un han de fer una prova de col·locació amb la finalitat de situar-les en el nivell més adequat. Per demanar dia i hora cal que s'adrecin al servei de català (poseu les dades del vostre servei).

Un cop conegut el resultat de la prova, podran formalitzar la matrícula el 23 o el 24 de març (alumnat nou), segons el nivell del curs que hagin de seguir. Els antics alumnes es matricularan el 16 març. Les classes del tercer trimestre començaran el 30 o 31 de març i finalitzaran el 16 i 17 de juny.

Cursos a l'abast

Seguint la línia iniciada el curs acadèmic 2018-2019, els cursos de català bàsic compten amb avantatges econòmics i ràtios més baixes d'alumnes, per afavorir la incorporació i el seguiment de les persones que no tenen coneixement de llengua catalana o que tenen poques habilitats comunicatives en català, amb l'objectiu que tothom pugui relacionar-se en català en les situacions quotidianes i sobretot millorar les opcions d'ocupabilitat en l'àmbit laboral.

Pràctiques lingüístiques 
Els alumnes d'alguns cursos de català bàsic (Bàsic 3) incorporen les pràctiques lingüístiques fora de l'aula i sense el suport directe del docent. Aquest complement per a l'aprenentatge es realitza en establiments col·laboradors del Voluntariat per la llengua i suposa una oportunitat per fer conversa en català en contextos reals, alhora que els alumnes estableixen vincles i relacions en català.

A banda de les pràctiques lingüístiques, el gran nombre d'activitats culturals dins i fora de l'aula que el Consorci organitza o que coorganitza en xarxa amb altres entitats del territori representa el valor afegit d'aprendre català al CPNL. Aquestes activitats culturals faciliten la pràctica de la llengua i el seu aprenentatge en contextos reals i no formals, i fomenten el coneixement de l'entorn i la cohesió social.

Certificats oficials

L'aprenentatge dels cursos generals -des de l'inicial fins al superior- s'ofereix en les modalitats presencial, en línia i combinada, i disposa de certificació oficial, amb correspondència amb els nivells del Marc europeu comú de referència (MECR).

El web del CPNL (www.cpnl.cat) ofereix un cercador de cursos que permet trobar-los per localitat, per comarca, per nivell i per modalitat. Per a més informació i atenció personalitzada, es pot accedir a qualsevol dels 22 centres de normalització lingüística de Catalunya.

Vols compartir aquesta notícia?