Els gegants de Mollet del Vallès, protagonistes de la classe dels cursos bàsic 2. Gràcies, Colla Gegantera de Mollet!

CNL del Vallès Oriental

Voluntariat per la llengua

Dimecres al vespre, els alumnes del B2 van deixar l'aula per visitar els gegants de Mollet, que els van presentar la Colla Gegantera de la ciutat al Centre Cívic L'Era. Van rebre una classe teòrica del món geganter i van poder fer totes les preguntes que van voler. Sabeu que a Mollet del Vallès tenim més de dos gegants? La Colla Gegantera ens ho explicat molt bé.  Els gegants són en Vicenç i na Marinette, els "gegants solemnes de la ciutat", que només surten a Mollet amb motiu de les dues festes majors. També tenim en Mir de Mollet i la Guillema de Manlleu, gegants amb els qui visiten pobles de Catalunya, Espanya i, en alguna ocasió, Europa. Amb ells sempre porten la Mariona, la gegantona de la ciutat.

Els alumnes també van poder entrar dins els gegants i fer-los caminar una mica. Al final de l'acte, la Colla gegantera ens van oferir un ball de lluïment que va deixar a tothom amb la boca oberta, bocabadats.

Per als alumnes del B2, que provenen tots de fora de Catalunya, va ser una experiència cultural molt gratificant.

La Colla Gegantera de Mollet és una entitat adherida al Voluntariat per la llengua i amb aquesta activitat hem volgut apropar aquesta ENTITAT GEGANT al nostre alumnat, perquè com ells bé diuen ”a la nostra Colla hi cap tothom i no hi sobra ningú”. Gràcies, Colla Gegantera de Mollet!    

Vols compartir aquesta notícia?