Sessió pràctica del curs Activa l’ús del català

CNL Montserrat

Voluntariat per la llengua, Cursos de català > Altres

El dimarts 28 de gener, alumnes del curs Bàsic 3 del CNL Montserrat van participar en una sessió dirigida per l’entrenador lingüístic (coach) Edward Graham en què es van posar en pràctica algunes eines i estratègies per activar l'ús del català més enllà de l'aula.

L'Edward Graham, entrenador lingüístic (coach) que ha après de manera autodidacta vuit llengües, va dinamitzar una sessió que va tenir el suport de tècnics de normalització i voluntaris del programa del Voluntariat per la llengua.

Mitjançant el joc de rol, els alumnes van tenir l'oportunitat de practicar estructures i diàlegs que simulaven situacions de la vida quotidiana. Els alumnes, organitzats en petits grups, van distribuir-se per diferents espais de l'aula que simulaven comerços com ara el forn de pa, el bar, la peixateria, la carnisseria i la fruiteria.

L'activitat servirà com a preparació de les pràctiques lingüístiques que es faran durant l'última setmana del mes de febrer al mercat Puigmercadal de Manresa. L'objectiu final d'aquesta sessió i de les pràctiques lingüístiques posteriors és aconseguir que els alumnes agafin confiança i trenquin la barrera psicològica que sovint els dificulta parlar en català.

Vols compartir aquesta notícia?