Els alumnes del Bàsic 2 visiten la biblioteca de Montmeló

CNL del Vallès Oriental

Llengua i cultura

Els alumnes de català visiten la Biblioteca i fan el préstec de llibres per crear un club de lectura a l'aula.

Els alumnes de català fan un tomb pel poble per conèixer-lo fins a acostar-se a la biblioteca La Grua on els esperava la directora per explicar-los el funcionament de l’equipament i els convidava a visitar-lo per fer préstec de llibres i altres materials.

La Fina Bassons, la directora de la biblioteca ha situat, en primer lloc, els alumnes de català sobre l’origen de l’equipament, ara que celebra els 25 anys de la seva inauguració, tot recordant que ja havia existit en petites dimensions una altra biblioteca del poble cap al 1975. És un ens local que té conveni amb la Diputació de Barcelona, amb la qual cosa pertany només el 50% a l’Ajuntament.

Ha fet referència al nom de la biblioteca, dedicat als ocells migratoris del riu Besòs que ens altres temps passaven temporades a Montmeló. I a continuació ha parlat en xifres: consta de més de 35000 llibres i més d’un miler de CD, també té 50 títols de revistes i 4 diaris.

Tot seguit s’ha proposat als alumnes que en un temps límit havien de buscar diversos documents per la biblioteca seguint la classificació decimal de la distribució del material a la biblioteca per tal d’agafar confiança a l’hora de cercar llibres en un espai encara desconeguts per a uns quants.

L’activitat ha acabat amb el préstec dels llibres proposats per a aquest trimestres: Mosaic i Això també és casa meva.

Susanna Corcho Campos

Vols compartir aquesta notícia?