El CNL organitza dos tallers de Tria el teu rol, sobre l’adequació lingüística en les converses

CNL de l'Àrea de Reus Miquel Ventura

Sensibilització

El CNL organitza els dies 3 i 6 de març  dues sessions gratuïtes del “Tria el teu rol”. Amb aquesta activitat es pretén mostrar com es poden resoldre situacions lingüístiques quotidianes sense renunciar al català i va adreçat a persones que parlen habitualment en català però que sovint, involuntàriament, canvien al castellà davant d'interlocutors que no coneixen, que creuen que poden tenir una altra procedència o, simplement, que han començat la conversa en castellà.

El Centre de Normalització Lingüística (CNL) de l'Àrea de Reus Miquel Ventura organitza el taller "Tria el teu rol", ideat per la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura. Se'n faran dues edicions, una el dimecres dia 3 de març d'11.30 a 13.30  i l'altra  el divendres 6 de 16.30 a 18.30 h, a la seu del CNL, al Mas Vilanova.

Aquest taller, totalment participatiu, pretén mostrar com es poden resoldre situacions lingüístiques quotidianes sense renunciar al català i va adreçat a persones que parlen habitualment en català però que sovint, involuntàriament, canvien al castellà davant d’interlocutors que no coneixen, que creuen que poden tenir una altra procedència o, simplement, que han començat la conversa en castellà.

Els tallers "Tria el teu rol", impulsats per la Direcció General de Política Lingüística, es porten a terme a tots els centres del Consorci per a la Normalització Lingüística des de 2011. Mitjançant un joc de rol els participants descobreixen arguments que els fan reflexionar sobre el seu comportament lingüístic i que els poden fer modificar la seva conducta.Mitjançant un joc de rol els participants descobreixen arguments que els fan reflexionar sobre el seu comportament lingüístic i que els poden fer modificar la seva conducta.

L’activitat ja s’ha dut a terme anteriorment amb èxit amb alumnes del CNL, Voluntariat per la llengua, personal de diversos ajuntaments o personal de l’Hospital de Sant Joan, i la valoració dels assistents ha estat molt positiva.

En aquesta ocasió les sessions es difonen entre l’alumnat i el voluntariat però estan obertes a qualsevol persona major d’edat que hi tingui interès. La sessió és gratuïta i hi ha places limitades.

Qui hi vulgui assistir s’hi pot inscriure fins al dia 24 de febrer presencialment,  escrivint a reus@cpnl.cat o trucant al 977 12 88 61.

Aquesta activitat s’emmarca dins la campanya “Parla’m en català, que es va presentar aquest mes de gener, en la qual quatre persones estrangeres que han fet cursos al CNL protagonitzen espots televisius i  cartells per  sensibilitzar la població catalanoparlant que no és necessari canviar de llengua quan s'adrecin a persones que creuen que no el parlen o que no són d'aquí. També pretén animar els que l'entenen o l'estan aprenent a demanar als catalanoparlants que els parlin en català.

Vols compartir aquesta notícia?