Engeguem el Voluntariat per la llengua exprés als cursos de català de Mollet del Vallès

CNL del Vallès Oriental

Voluntariat per la llengua

Sabeu què és el Voluntariat per la llengua exprés?

El Voluntariat per la llengua es basa en la tècnica de l'speed dating (cites ràpides), que permet als participants parlar cadascun amb tres o quatre participants més. Cada conversa dura de de 4 a 10 minuts i es marca el canvi amb un instrument sonor. D'aquesta manera experimenten vivencialment el que podrien ser els primers minuts de les trobades del VxL.

A Mollet, hem engegat aquest projecte amb l’alumnat dels cursos de català per a adults de nivell elemental 1 i els de l’intermedi 2.

Primer de tot, vam buscar un element sonor, el xiulet, per indicar l’inici i el final de la tasca. Els alumnes no s’havien conegut prèviament i es van haver de presentar. En parelles, havien de parlar quatre minuts cronometrats sobre el tema que volguessin. Un cop passats els quatre minuts, havien de canviar de parella fins que tots van haver parlat amb tothom.

Quins temes van sortir? Estudis, feina, lloc d’origen, nivell de català…

Què hi van dir els alumnes? Que s’ho havien passat bé, molt important; que l’experiència se’ls va fer curta i, sobretot, els de nivell elemental, que es van poder llançar a parlar en català. Dues persones del nivell intermedi van valorar molt positivament el nivell de llengua dels alumnes del grup elemental. Com a activitat, la qualifiaríem amb un 10!

Què hi diu el professorat? El Voluntariat per la llengua exprés és una experiència nova, individual, però col·lectiva alhora i això dona més seguretat als alumnes a l’hora de parlar. Se senten partícips de fer una activitat comuna. Segurament es tornarà a repetir.

Recull de fotos

Vols compartir aquesta notícia?