Participants del VxL de Girona coneixen el barri de Sant Narcís

CNL de Girona

Voluntariat per la llengua

Una voluntària que és del barri i la presidenta de l'Associació de Veïns han fet de guies

Les parelles lingüístiques de Girona han conegut el barri de Sant Narcís de la mà de la Maria, una voluntària per lllengua del barri de tota la vida, i la Carme, presidenta de l’Associació de Veïns. Han pogut conèixer millor la història i l’arquitectura característica d’uns dels barris més emblemàtics de la ciutat.

La visita ha començat a l’església de Sant Narcís, on el mossèn ha explicat l’arquitectura i la història d’un punt neuràlgic del barri des de fa gairebé 50 anys. Un cop a fora la plaça, els assistents han pogut conèixer més a fons la història del barri i la peculiaritat en la construcció de les més de 500 cases que conformen la seva part més històrica i que són la imatge més característica.

Després d’una passejada per alguns dels carrers de Sant Narcís, els assistents s’han dirigit al centre cívic, un altre dels centres neuràlgics del barri, per veure una mostra de fotografies antigues. D’aquesta manera, han pogut veure com va ser el procés de construcció i de transformació del barri.

Aquesta és la primera de les visites d’una iniciativa del VxL de Girona que espera tenir continuïtat i que porta per títol “Coneixem...”. D’aquesta manera, s'espera poder visitar tots els barris de la ciutat de la mà de persones que participin en el Voluntariat per la llengua i que siguin veïns del barri.

Vols compartir aquesta notícia?